Economia

laboral

Vaga del sector del transport de mercaderies pel bloqueig del conveni

Denuncien “mala fe negociadora” de la patronal gironina Asetrans

Les dates de la protesta es concretaran la primera setmana del mes de setembre

Els treballadors del sector del transport de mercaderies de Girona han anunciat que faran vaga per denunciar “la mala fe negociadora” de la patronal Asetrans, que ha suposat el “bloqueig” de la renovació del conveni col·lectiu. Delegats dels sindicats CCOO i UGT, reunits en assemblea el cap de setmana passat, han decidit tirar endavant la protesta, el calendari de la qual es concretarà la primera setmana del mes de setembre.

El conveni del transport de mercaderies és un dels molts que han resultat afectats per la reforma laboral, la qual donava un any de negociació per renovar el conveni. Si en aquest període, que ja s'ha esgotat, no s'arribava a un acord, el conveni en qüestió quedava caduc i el col·lectiu ha passat, per tant, a regir-se per l'Estatut de treballadors –el que s'ha anomenat ultractivitat–. Aquest és el cas del conveni del sector del transport a les comarques gironines.

L'assemblea de delegats ha decidit denunciar el seu cas davant de les diferents jurisdiccions –tant socials com civils– i demanar “responsabilitats penals” a la patronal.

Els sindicats denuncien l'incompliment del conveni pel que fa a l'aplicació de les taules salarials del 2011, que, actualment, només s'apliquen a una de les empreses del sector. Durant l'assemblea, els delegats es van mostrar decidits a dur davant de la inspecció de treball de la Seguretat Social, i dels jutjats tots els canvis d'estructura de nòmina que puguin donar-se si les empreses segueixen les directives d'Asetrans, així com qualsevol dels “excessos empresarials” que hi pugui haver.

D'altra banda, els comitès d'empresa i delegats demanaran a la direcció de les seves empreses que subscriguin acords d'empresa que assegurin el manteniment del contingut normatiu del conveni que la patronal gironina, segons els sindicats, “ha deixat caducar”.

LA XIFRA

80
per cent és el percentatge
de representants sindicals que van assistir a l'assemblea d'aquest cap de setmana.

LA FRASE

CCOO i UGT denunciem la mala fe negociadora de la patronal gironina Asetrans
Comunicat conjunt dels sindicats
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.