Serveis

mobilitat

Cinc autobusos d'última generació per unir la Costa Brava amb els aeroports

Sarfa presenta les noves unitats, que reforcen les connexions amb el Prat i Vilobí

Han suposat una inversió de més d'un milió d'euros

Sarfa ha incorporat cinc nous autobusos equipats amb les últimes novetats en seguretat, ecosostenibilitat i confort per reforçar les connexions entre la Costa Brava i els aeroports de Girona i el Prat. Els nous autobusos de Sarfa –que disposa d'una flota de 105 unitats– han suposat una inversió d'1.150.000 euros. Els vehicles estan adaptats per a persones amb mobilitat reduïda i dotats amb sistemes antiincendis, un control d'estabilitat especialitzat i càmeres de seguretat. En la presentació, el president de Moventis, Miquel Martí, i el director general de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa, van destacar el “paper protagonista i vertebrador” de l'autobús a la Costa Brava, “on no hi ha tren que permeti unir les poblacions”.

A partir d'ahir, dos dels nous autobusos s'han incorporat a l'itinerari que enllaça els municipis de la Costa Brava Centre amb l'aeroport de Girona i Girona, i un altre, a la ruta entre la Costa Brava Centre i Barcelona i l'aeroport del Prat. Pel que fa a les dues altres unitats, durant l'estiu s'usaran en la connexió de Lloret i Tossa –municipis amb gran afluència de turistes aquests mesos– amb Barcelona i l'aeroport del Prat. I durant la resta de l'any, un dels vehicles passarà a reforçar també la línia entre la Costa Brava Centre i el Prat.

Dos dels nous autobusos han estat construïts per l'empresa Beulas, d'Arbúcies, i són del fabricant Scania. Els altres tres són dels fabricants Mercedes i Scania i han estat construïts per Irizar, de Guipúscoa.

Primer balanç de les rutes

El director general de Transports i Mobilitat va fer un primer balanç del nou servei Costa Brava Centre-Aeroport de Girona introduït l'1 de juliol: ja ha transportat gairebé 600 viatgers. Pel que fa a la ruta amb Barcelona i El Prat, que ja va funcionar l'any passat, n'ha transportat uns 15.000, un 40% més que en el mateix període de fa un any.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.