Política

Bauzá destitueix tres directors contraris al decret de llengües

El govern balear suspèn els directius de tres IES de Maó perquè no volien aplicar la norma que relega el català

El govern balear, presidit pel popular José Ramón Bauzá, ha suspès de responsabilitat i sou els directors de tres instituts de Maó (Menorca) per haver-se negat a aplicar el decret de tractament integral de llengües, que fulmina la immersió lingüística i relega el català. La conselleria d'Educació ha obert un expedient disciplinari als responsables dels IES Joan Ramis i Ramis, Cap de Llevant i Pasqual Calbó i Caldés per “desobediència oberta a les ordres o instrucció d'un superior”.

Des de la conselleria d'Educació, la seva titular, Joana Maria Camps, assegurava ahir que s'havia vist forçada a prendre la dràstica decisió perquè els directors destituïts són “representants de l'Estat i han de fer complir la normativa”. Camps és conscient del malestar que ha creat entre la comunitat educativa balear la mesura. I ahir va esquivar una protesta que havien organitzat coincidint amb la seva visita a una escola d'Es Castell avançant-la tres hores per driblar la mobilització.

El descontentament de la comunitat educativa amb el decret de llengües es va fer palès des del moment que es va plantejar i, sobretot, quan es va aprovar l'abril passat. Als tres destituïts pel govern del PP s'hi ha d'afegir el director de l'IES Berenguer d'Anoia, d'Inca, que va presentar la seva renúncia després que Educació li demanés que modifiqués el projecte lingüístic del centre aprovat pel consell escolar perquè s'adaptés al decret de llengües.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.