Política

Almenys ser-hi en esperit

Un web permet participar virtualment en la Via Catalana a aquelles persones que viuen a l'estranger, i ja s'han superat les mil inscripcions

Fan una crida a crear una cadena de blogs durant les dates de la Diada

Arran de la macromanifestació de Barcelona de l'any passat per la Diada, el president, Artur Mas, va dir que no hi havia estat físicament, però que sí que hi havia participat en esperit. Una situació en què també es trobaran l'11 de setembre d'aquest any els milers de catalans que viuen a l'estranger i que no podran ser en la Via Catalana, la cadena humana que creuarà el país de nord a sud. Però, en plena època digital, les distàncies físiques ja no són problema per a l'esperit. I això és el que soluciona www.diada2013.cat, un portal a internet que permet a tothom participar en la cadena, encara que sigui virtualment. La iniciativa s'ha posat en marxa recentment, i de moment ja hi ha més d'un miler de persones que s'hi han inscrit. Quan es fa el registre, apareix un punt en el mapa del món que assenyala que en aquella ciutat algú s'ha afegit a la cadena. De les més de mil persones que hi són, la gran majoria s'hi han adherit des de països europeus, però també és notable la presència d'inscrits des del continent americà. A Oceania, l'Àsia i l'Àfrica la presència és menor, però apareixen punts a països com ara Botswana, el Pakistan i Corea, entre molts altres. En el mateix web també es recull una relació de les cadenes físiques que s'organitzen en l'àmbit internacional i que ja superen la seixantena.

Aquesta, però, no és l'única iniciativa que s'ha posat en marxa a través d'internet en relació amb la Via Catalana. http://cadenablogs-11setembre2013.blogspot.com/ és una altra acció similar, però en un sentit diferent. Segons els promotors, Blog-Via cap a la Independència vol respondre a la crida de la Diada i fer una cadena de blogs a internet, que tots quedin enllaçats fent cadena, aquest dia, per afegir-se a la Via Catalana. L'objectiu és que tots els bloguers facin una publicació al seu portal entre els dies 9 i 15 de setembre. Pot ser en format de text, però també imatges, poemes o una iniciativa humorística. En la mateixa publicació, s'enllaça aquesta entrada amb els que formen part de la llista. Una altra manera de crear cadenes espirituals a través de la xarxa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.