Política

Trias participarà en la Via Catalana conscient de la seva responsabilitat política

L'alcalde de Barcelona demana “seny” als ciutadans durant les festes de Gràcia i que es respectin els decorats i els carrers

El líder convergent carrega contra la Federació Espanyola de Futbol per programar el partit de Supercopa que juga el Barça a les 23 hores

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha confirmat aquest dijous que ell participarà en la Via Catalunya conscient de la seva responsabilitat política. “Hi aniré com a persona, a títol individual, però el que és evident és que tinc una responsabilitat polític. Jo no puc anar creient-me que el que faig no té cap significació política. L'alcalde de Barcelona està a favor del dret a decidir”, ha argumentat en declaracions a RAC1.

Dit això, i coincidint amb l'inici de les festes de Gràcia, Trias ha demanat “seny” als ciutadans i que respectin els decorats i cuidin els carrers. Ha dit que espera que el cap de setmana tot es desenvolupi amb normalitat i ha criticat que el PP de Catalunya torni a demanar “mà dura” contra els que beuen al carrer. Trias ha indicat que és veritat que s'han de mantenir unes normes de civisme, però ha apostat per la prevenció i el diàleg en lloc de “l'autoritarisme”.

També ha apuntat que l'Ajuntament no té els efectius suficients, perquè necessitarien més agents dels Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana, i ha confiat que en el futur això canviï amb la millora de la situació econòmica.

En preguntar-li per l'informe del Síndic de Greuges sobre malnutrició infantil, Trias ha opinat que no és veritat que hi hagi una situació de malnutrició a Catalunya. Sí que ha remarcat que hi ha gent nova que ha vingut amb costums alimentàries diferents i nens amb problemes mèdics, però ha remarcat que en això ja treballa el sistema sanitari.

Carrega contra la Federació Espanyola de Futbol

L'alcalde també ha aprofitat per carregar contra la Federació Espanyola de Futbol per programar el partit de Supercopa d'Espanya que juga el Barça a les 23 hores, el que impedeix que hi hagi metro a la sortida. Ha explicat que ell va demanar al president de la federació, Ángel María Villar, que canviessin l'horari, perquè les 23 hores suposa un “perjudici” per a la gent i per a la ciutat.

Trias ha explicat que “no té sentit” que l'Ajuntament faci la despesa de mantenir el metro obert més hores, assegurant que és “impossible”. “No pot ser que cadascú faci el que vulgui”, ha asseverat. L'Ajuntament parlarà amb el Barça per intentar trobar una solució.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.