Infraestructures

L'aposta de Ryanair pels països nòrdics no compleix les expectatives

Les noves rutes, la gran aposta de Ryanair aquest estiu, tenen ocupacions baixes

El mercat italià perd viatgers, mentre que l'anglès, el polonès i l'holandès continuen funcionant bastant bé

La gran aposta de Ryanair per aquest estiu a l'aeroport de Girona, les rutes amb els països nòrdics, no està tenint els resultats esperats. Oslo, amb només 93 passatgers per avió de mitjana, és la pitjor. També obtenen males xifres els vols amb les sueques Kalmar (108) i Jönköping (120). L'excepció són les dues finlandeses: Lappeenranta –que Ryanair ja va destacar quan es va anunciar com a reclam del turisme rus a la Costa Brava– i Tampere, amb 156 i 158 viatgers de mitjana.

Tampoc està anant bé el nou enllaç amb Trieste (104), fet que coincideix amb el descens del mercat italià. Situa 7 de les 11 rutes entre les 40 amb més viatgers, però totes tenen una ocupació per sota de la mitjana de Ryanair. Cal tenir en compte que Pisa, l'Alguer, Càller –i en menor mesura Venècia– són de les rutes amb més vols.

En canvi, continua funcionant bastant bé el mercat anglòfon. Les 7 rutes del top 40 tenen una ocupació per sobre de la mitjana. Tot i això, només Dublín i Manchester milloren; la resta baixa. Els vols més plens continuen sent els de Londres Stansted i entre les rutes que més baixen hi ha Newcastle i Bournemouth.

També Polònia es manté bastant respecte al 2012, amb quatre rutes que funcionen molt bé (Rzeszów, Gdansk, Cracòvia i Wroclaw). També va bé el mercat holandès, amb un bon llançament de Groningen i Eindhoven per sobre la mitjana. Pel que fa al Marroc, s'ha quedat amb una sola ruta que es manté entre les millors.

Alemanya: una mica de tot

Les rutes amb el motor europeu, Alemanya, presenten xifres diverses: des de les que funcionen molt bé (Bremen i Karlsruhe) fins a les molt fluixes (Colònia). Cal destacar Düsseldorf i Frankfurt, de les rutes amb més passatgers però també amb molts vols, i per tant amb una ocupació mitjana. La nova ruta amb Hamburg està anant bé.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.