cultura

El llegat de Sharpe, a Palafrugell

El llegat de l'escriptor britànic Tom Sharpe serà “públic i visitable” a Palafrugell. L'Ajuntament i l'hereva literària de l'autor de Wilt, la seva doctora i amiga personal Montserrat Verdaguer, van acordar ahir que la fundació tingui la seu al municipi on Sharpe va viure durant 18 anys. “Ara el projecte tot just comença a caminar, però el que tenim clar és que tot el llegat ha d'estar unit i que ha de ser públic i visitable”, va afirmar ahir, en declaracions a ACN, l'alcalde Juli Fernández, per qui ahir era un dia “feliç” per al municipi i per a Catalunya, “perquè l'obra d'un dels escriptors més importants dels darrers temps es queda al país”. Montserrat Verdaguer, com a hereva literària, té previst viatjar a Anglaterra i a Sud-àfrica per recopilar tot el llegat de l'autor
de Wilt i començar-lo a catalogar. “De moment ni tan sols sabem quin és l'abast d'aquest llegat”, va explicar Fernández, que hi va afegir que catalogar el volum del llegat serà vital per decidir on se situarà aquest “espai Tom Sharpe”.

Tot i que la feina de recopilació i catalogació és ingent, tant Verdaguer com l'Ajuntament de Palafrugell volen accelerar la feina perquè l'espai dedicat a Tom Sharpe sigui una realitat tan aviat com sigui possible. “Primer hi ha un treball de recollida i catalogació i després hem de buscar un espai.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.