Societat

La recepta

Un tros d'Itàlia a Girona

RESTAURANT ALDOLINI és un dels locals on es pot tastar l'‘spritz', un aperitiu molt italià

A la dominació austrohongaresa al nord d'Itàlia s'atribueix la creació d'un aperitiu alcohòlic com l'spritz, ja que els soldats rebaixaven amb aigua carbonatada el vi de la zona. L'spritz es va difondre ràpidament pel Vèneto i el Trentí i ha perdurat fins al nostres dies arreu d'Itàlia, per bé que a ciutats com Venècia és pràcticament com una religió. Tot i que hi ha una fórmula base, n'existeixen mil i una variants. Es pot degustar, ja sigui amb Aperol, ja sigui amb Campari, al restaurant Aldolini de Girona, que aquest setembre implantarà l'anomenat aperi cena, un altre clàssic italià per picar alguna cosa abans de sopar.

D.V.

RECEPTA: ‘Spritz'
Resturant Aldolini, carrer de les Hortes, 22, a la cantonada amb la Gran Via de Girona.
INGREDIENTS:
Un vas ample amb glaçons, tres parts de ‘prosecco', dues parts d'Aperol o Campari, un cop de soda, una rodanxa de taronja i olives grans.
El Restaurant Aldolini de Girona ofereix unes exquisideses que transporten els comensals a la mateixa Itàlia amb plats sorprenents i en un ambient tranquil.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.