Política

Junqueras adverteix Mas que Catalunya ha de decidir el seu futur el 2014

El líder d'ERC respon a les afirmacions fetes aquest dijous per Artur Mas, que ha apostat per fer unes eleccions plebiscitàries el 2016 si Rajoy nega la consulta

“La independència com més aviat millor”, assegura

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha reiterat aquest dijous que Catalunya ha de decidir el seu futur “el 2014”, un comentari que ha arribat després que el president de la Generalitat, Artur Mas, hagi fet públic aquest dijous que aposta per fer eleccions plebiscitàries el 2016 si no aconsegueix que el govern de Mariano Rajoy obri la porta a la realització d'una consulta el 2014.

“El 2014 hem de decidir el nostre futur, i farem tot el que estigui a les nostres mans perquè sigui així. La independència com més aviat millor“, ha afirmat en un a piulada des del seu compte de Twitter. I és que en l'acord de governabilitat firmat per ERC i CiU, s'especifica que la consulta se celebrarà el 2014 i que només es retardarà en determinades circumstàncies i sempre que es pacti entre les dues formacions.

En el mateix tuït, Junqueras ha defensat que “la independència com més aviat millor”. Mas ha considerat aquest dijous en una entrevista a Catalunya Ràdio que farà el possible per pactar una consulta amb Madrid, però s'ha mostrat partidari que si la resposta és “no”, aplaçar fins el 2016 la convocatòria d'eleccions plebiscitàries per això deixar temps a que el país es recuperi de l'actual situació econòmica.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.