cultura

El llibre

Treure de l'anonimat injust

JOAN DE DÉU SOLER I AMIGÓ proposa una lectura apassionant: un recull d'articles publicats per Jaume Passarell en diverses capçaleres

Recull d'articles publicats al Papitu, La Campana de Gràcia, La Publicitat, etc. per un periodista republicà redescobert, amb una biografia escapçada per la guerra, l'exili i el retorn clandestí. Valentí Soler parla de “la dignitat d'un fantasma forçat”, i ell de la seva “mort civil professional”. Va tornar el 1954, supervivent anònim. Dibuixant, caricaturista, periodista literari d'estil viu i lèxic ric però popular, transmet les seves impressions des d'un costat grotesc. El llibre inclou títols com ara L'ànima del Paral·lel, L'època dels Quatre Gats i Els començos del cine a Barcelona. Un autoregal d'aquest estiu.

BOHEMIS, PISTOLERS, ANARQUISTES I ALTRES NINOTS
Jaume Passarell
EDICIÓ A CURA DE:
VALENTÍ SOLER
EDITORIAL:
EDITORIAL ACONTRAVENT (2010)
PÀGINES:
296
PREU:
23 euros
Badaloní, escriptor i pedagog. És una autoritat en cultura popular. La seva última publicació: ‘El quadern de tardor de Joan Vidal' (Pagès, 2012), en què es posa a la pell del seu besavi.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.