Política

Inicien una mobilització continuada per la consulta el 2014

Centenars de persones es van reunir ahir a la tarda a la plaça de Sant Jaume per reivindicar que es faci un referèndum “sí o sí” el 2014. Aquest és el lema de la campanya de mobilització que han iniciat els impulsors de la Coordinadora Nacional per la Independència, entre els quals figuren l'exalcalde d'Arenys de Munt, Josep Manel Ximenis; el líder de Solidaritat, Uriel Bertran, la degana de la Facultat d'Economia de la UB, Elisenda Paluzie, i la del projecte www.europeancitizensdecide.eu perquè la UE reconegui el dret a l'autodeterminació, Anna Arqué, entre d'altres.

La coordinadora ha decidit portar a terme una mobilització ininterrompuda fins que es faci la consulta. En la d'ahir, Paluzie va recordar el compromís del president de la Generalitat de celebrar un referèndum “sí o si”. I va alertar de les dues grans “ombres” del procés, que afecten la pregunta i la legalitat. Pel que fa a la primera, va assenyalar que hauria de ser de l'estil “Catalunya ha d'esdevenir un estat independent?”. Quant a la legalitat, va recordar que Mas va prometre una consulta emparada en l'espanyola i, si no fos possible, en la internacional.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.