Opinió

Economia local fent un clic

Per a molts ajuntaments, especialment per als més petits i amb pocs recursos econòmics i tècnics, reunir i tenir al dia totes les dades socioeconòmiques del seu municipi es pot convertir en un vertader maldecap. Però també pot representar un problema per a aquelles empreses que estudien instal·lar-se en un municipi, llançar un producte nou o engegar una activitat nova a la demarcació de Girona.

Ara, però, els municipis i les empreses gironines ja disposen d'una eina que els permet accedir de manera àgil i fàcil a totes les dades econòmiques, socials i ambientals (permanentment actualitzades) de la seva població. Es tracta del Sistema d'Informació Socioeconòmica Local de la Demarcació de Girona, al qual s'accedeix a través d'internet (http://www.ddgi.cat/xifra) i que es coneix amb el nom Xifra. La informació que conté s'obté de fonts publicades per diversos organismes oficials de l'Estat.

El sistema, impulsat pel Servei de Promoció Econòmica de la Diputació de Girona, recull dades estadístiques dels municipis de la demarcació (superfície, població, habitatge, turisme, empreses, autònoms, etc.), indicadors (habitants per quilòmetre quadrat, percentatge de joves, creixement migratori, taxa de recollida selectiva...) i informes automatitzats de dades i/o indicadors (atur, mercat de treball...).

Amb l'encreuament d'informacions, el web pot recollir més de 27.000 dades socioeconòmiques de la demarcació de Girona. També disposa d'informació de la província, les vuit comarques, els consorcis i les mancomunitats, i permet fer comparacions d'una o diverses dades entre municipis, entre un municipi i una comarca o bé entre un municipi i la demarcació en general.

El Xifra és un instrument potent per a la planificació, la previsió de serveis i la definició de polítiques, que està adreçat a diferents destinataris. D'una banda, als ens locals, que podran analitzar l'activitat del seu municipi i disposar de més de 1.000 dades estadístiques diferents.

D'una altra, a les empreses que vulguin implantar-se al municipi, i molt probablement, també pot resultar útil a estudiants, grups de recerca, mitjans de comunicació i ciutadania en general.

El sistema es complementa amb el Xifra Maps, un visualitzador cartogràfic d'informació estadística municipal bàsica al qual es pot accedir clicant sobre els municipis o les comarques en un mapa de la demarcació de Girona (http://www.ddgi.cat/xiframaps).

Per tots aquests motius, encoratgem ens locals, empreses, emprenedors, estudiants, grups de recerca i ciutadania en general a utilitzar aquesta eina.

Perquè la informació socioeconòmica del territori gironí és al seu abast tan sols fent un clic!

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia