Política

Rebuig oficial a la sobirania espanyola sobre Catalunya

El Parlament tomba una moció de C's que remarcava que resideix en el conjunt del poble espanyol

El Parlament va rebutjar ahir una moció de Ciutadans que volia “constatar” que, com diu la Constitució, “la sobirania nacional resideix en el conjunt del poble espanyol” i, en conseqüència, fer palès que “Catalunya no és sobirana” i no pot convocar cap referèndum d'autodeterminació. La cambra va tombar la proposta amb els vots de CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP. El PP es va alinear amb els d'Albert Rivera, que amb la proposta fan un pas més per liderar el front contrari al dret a decidir, i el PSC va abstenir-se, tot i que al matí havia participat amb el PP i C's en l'acte organitzat per la Delegació del Govern espanyol en commemoració del 35è aniversari de la carta magna.

“Aquest és el problema que tenim a Catalunya, que vostès avui vénen a fer-se la foto però demà no celebraran la Constitució”, va etzibar Rivera als socialistes, en un debat tens. La rèplica li va donar el portaveu del PSC, Maurici Lucena, que va comparar la moció amb un “coitus interruptus, perquè hi ha un problema de primera magnitud entre Catalunya i Espanya, i C's no planteja solucions, sinó que el nega”, va dir.

També el convergent Miquel Bonvehí va acusar C's d'immobilisme, i Marta Rivera (ERC) va dir que estava cansada de la cançó que “fer una consulta és il·legal i inconstitucional”. Per Jaume Bosch (ICV), l'única funció de la moció és que Rivera pugui anar a “Intereconomía a dir que el Parlament no vol la Constitució i que el PSC s'ha negat a votar-la”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia