El lector escriu

Lluitar per la justícia universal

El 15 d'octubre de 1981 s'anunciava que Justícia i Pau començava la campanya Objectiu 0,7%, no només per aconseguir que l'Estat espanyol complís les resolucions de les Nacions Unides que demanaven als països industrialitzats un ajut mínim del 0,7% del PIB per als països més necessitats, sinó també com a excusa per aconseguir altres resultats: la sensibilització i l'acció ciutadana, l'educació pel desenvolupament, la igualtat... Érem conscients que el 0,7% no era la solució dels enormes problemes dels països empobrits i que sense un ordre econòmic internacional just ben poca cosa faríem, però crèiem que valia més una acció que mil excuses.

La campanya va fer forat a les comarques gironines. L'Ajuntament d'Arbúcies va assumir-la com a pròpia organitzant campanyes de sensibilització entre els ciutadans i destinant el 0,3% del pressupost municipal a cooperació. Altres ajuntaments s'hi van anar afegint. El juny de 1985 es van reunir a Arbúcies i l'any següent, a Salt, en l'assemblea constituent del Fons Català de Cooperació. La campanya va continuar i l'any 1994 es van fer a tot Espanya acampades populars (més de seixanta tendes al parc Central de Girona).

I ara on som? Què fem? És com si se'ns hagués mullat la pólvora, com si el primer problema de la humanitat ja no existís. Sóc dels que creuen que la solidaritat internacional no sols ha d'augmentar sinó que ha de millorar. Ara que vénen eleccions ens demanaran el vot, i nosaltres què els demanarem? En els programes electorals, on trobarem el compromís de lluita per les desigualtats socials i els drets humans per a tothom?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia