Opinió

Gossos abandonats

D'acord amb l'article publicat el dia 24 de juny en aquest diari, el Centre Comarcal d'Acollida d'Animals de Companyia del Barcelonès està al màxim de la seva capacitat i només faran recollides d'emergència quan els ajuntaments els avisin d'animals «perillosos», ferits o en situació de risc. I la resta d'animals abandonats, que en època estival són moltíssims, què han de fer? Malviure pel carrer fins morir atropellats, de gana o maltractats per persones insensibles i irresponsables com les que els han abandonat?

Des que va entrar en vigor la Llei de Protecció d'Animals, el 2003, que obligava els ajuntaments a fer-se càrrec dels animals abandonats, a tenir-los en instal·lacions adequades i no sacrificar-los, entre moltes altres coses, han passat sis anys i cada any hi ha milers d'abandonaments, els centres estan saturats, i l'administració no fa res per solucionar-ho i complir la llei. La llei també obliga a la identificació de l'animal per part del propietari, considera infracció greu l'abandonament i la venda i cria il·legal de cadells, i els ajuntaments i consells comarcals tenen el deure de controlar-ho.

Aquesta legislatura també s'havia de construir el nou centre d'acollida d'animals de Barcelona i tampoc no es farà després d'anys de promeses.

Si és cert, com deia Gandhi, que un país es pot jutjar per la manera com tracta els seus animals, nosaltres estaríem a la cua d'Europa.