Opinió

A la tres

I els vigilants, on eren?

“Com pot ser que les empreses que gestionen l'aigua d'aquest país paguin més en interessos que en personal? I que nosaltres ho trobem normal?”

Hi ha situacions que et deixen perplex. A principi d'aquesta setmana aquest diari publicava unes dades de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i d'Aigües Ter-Llobregat (ATLL), les empreses públiques que gestionen l'aigua, que fan feredat. Resulta que aquestes dues empreses arrosseguen un deute de més de 2.200 milions i que aquest any n'hauran de pagar 65 en interessos bancaris, vint milions més del que paguen en personal. El conseller Recoder ja ens va advertir igualment que tardarem molts anys a tenir carreteres noves, perquè hem estirat més el braç que la màniga, i que hi ha obres que tardarem trenta anys a pagar. Feina, doncs, a garantir el manteniment de les actuals. I aquests dies que al Parlament es debat el pressupost, hem conegut una altra xifra que espanta. L'única partida del pressupost que creix és la dels interessos bancaris. Només en interessos pagarem 1.500 milions d'euros. Bestial. Tots tenim clar que ara toca retallades i augment de preus. Però la qüestió, a banda de què fem, és una altra: qui hauria d'haver avisat de tot això? Com pot ser que les empreses que gestionen l'aigua paguin més en interessos que en personal? Com podem arribar a incloure en el pressupost del país una partida de 1.500 milions d'euros d'interessos i resignar-nos-hi com si fos una calamitat que ens ha baixat del cel? Estem d'acord que és insostenible, però insisteixo, qui hauria d'haver avisat? La Sindicatura de Comptes feia informes, ningú en feia cas i ja li estava bé? Els gestors dels departaments ho sabien i callaven? Ja els estava bé? Ningú hi té cap responsabilitat? Vols dir, Castells, que tot és culpa de la crisi?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.