Opinió

LA CRÒNICA

DE badalona

De bancs i passarel·les

La inauguració del darrer tram del passeig marítim badaloní permet una nova visió del sorral, molt amable i agraïda. La ciutat ha guanyat en qualitat i, malgrat el temps que s'ha fet esperar, s'ha de reconèixer que ha arribat a bon moment, quan la situació de desànim col·lectiu fa necessàries motivacions de orgull ciutadà. En el magnífic quadre d'excel·lència, ara es fa més evident que és imprescindible un rellençament del port, aprofitant les actuals instal·lacions i fent-lo popular com un equipament marítim badaloní. És veritat que per aconseguir-ho caldrà fer front al repte actual del nou passeig, que és l'animació ludico-comercial de l'entorn, on és molt poc agraït veure tota la zona comercial tancada i la multiplicació de cartells de “en venda” o “es lloga”.

Talment, una preocupació. La passarel·la de mil dos-cents metres, paral·lela al litoral, tota d'atractiva fusta, obra l'interrogant sobre la seva conservació, doncs el seu deteriorament perjudicaria el total del projecte. I l'argumentació és molt simple: un xic més al nord, en la històrica Rambla badalonina, fa uns tres anys es reordenà l'espai i s'introduïren uns bancs d'una fusta semblant a la de la passarel·la; ara, la fusta dels bancs és recremada, demostrant que no és el mateix fer una obra i embellir un espai que tenir cura del seu manteniment. Per desgràcia moltes vegades l'administració es perd entre els passadissos del no res i ben aviat s'oblida de la conservació d'allò que li ha servit per fer una bona inauguració i fins posar una placa commemorativa.

Encara, entre l'oblit dels bancs, la Rambla també hauria de ser un motiu de reflexió per els responsables de la promoció ciutadana, doncs les seves potencialitats no són gens aprofitades. Un espai tan emblemàtic, obert al mar i com a cul-de-sac del centre badaloní, hauria de recuperar l'atracció d'aglutinador d'actes ludico-culturals i, al mateix temps, potenciar, a base d'ajuts i d'exempcions fiscals, la creació d'un comerç alternatiu de qualitat (restauració, botigues d'artesania, comerç cultural...) que cridessin a propis i estranys. La Rambla ha de tenir moviment i necessita d'una proposta potent que, segur, és possible.

Ara que el litoral té les pedres ordenades, el nou projecte és omplir-lo de vida.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.