Opinió

LA GALERIA

Imaginació en temps difícils

L'Ajuntament
de Palafrugell
ha engegat
la confecció
d'un pla de desenvolupament econòmic
i cohesió social

Quan les coses van malament econòmicament, el mal temps sol arribar a tothom. Són pocs els oasis on escampa. Quan la davallada de les activitats és tan greu i persistent, els afectats tenen dues sortides possibles: mostrar el seu inconformisme o acabar en una taquilla de Càritas.

Com que parar la mà és la darrera solució per poc amor propi que es tingui, l'altra possibilitat és intentar remuntar la situació actual i només s'aconsegueix posant-hi la imaginació i totes les hores de treball necessàries. Alguns i algunes, pocs, troben el camí enmig de les dificultats. Són solucions individuals però que es poden inscriure en un context més general.

L'Ajuntament de Palafrugell creu que és possible sobreposar-se al moment present i per això ha engegat la confecció d'un pla estratègic de desenvolupament econòmic i cohesió social, que pretén que sigui l'eina que ens obri les portes del futur. Aquests dies ha presentat el pla i ara demana la participació de la ciutadania perquè aporti idees, suggeriments o propostes. Es pot intervenir via informàtica o a través d'unes targetes que es poden dipositar en unes urnes escampades per la vila.

Alguns veïns ja han manifestat algunes proposicions. Vegeu-ne uns exemples. Realitzar una fira immobiliària amb els habitatges pendents de vendre a preus rebaixats. Embellir el poble a través de remodelacions de façanes. Caldria que l'Ajuntament dispensés els impostos. Això donaria feina a molts industrials. Els moltíssims actes culturals que es fan haurien d'estar acompanyats gairebé sempre amb una activitat comercial. Seria positiu fer paquets d'un dia o de diversos, perfectament planificats, per visitar els nostres punts calents i menjar les nostres especialitats. Rutes culturals i gastronòmiques. Ben lligades, solen funcionar. Fer publicitat de totes aquestes activitats més enllà de les nostres fronteres és bàsic.

No tenim gaire temps per perdre, l'administració local, que ha fet una bona feina inicial de diagnosi amb un document de gran calat, ara ha de posar en marxa amb entusiasme solucions imaginatives. Tothom hi és convidat. Tots junts ens en sortirem.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.