Opinió

Vuits i nous

Espai Mallorca

M'arriba que tanca l'Espai Mallorca, la llibreria, botiga, restaurant i lloc de presentacions culturals situat al carrer del Carme de Barcelona, i me n'hi vaig per veure si és cert. La Carolina, la dependenta, m'ho confirma: “Tanquem a principi de novembre.” I per què? La Carolina està facultada per vendre'm llibres, discos i sobrassades i fins i tot per dir-me que la decisió, de fons econòmic, ha estat del Gremi d'Editors de les Balears, que és qui gestiona l'Espai, però res més. I per què ha d'afegir-hi res, si sembla que està tot dit i no s'hi pugui afegir res més? Doncs perquè a mi també m'ha arribat que pel mig hi ha la política, i en concret la política del PP balear. “Millor que parli amb l'Amanda, que és l'encarregada, i ve a les tardes.” Molt bé, trucaré a la tarda, però abans em posi aquest llibre, aquest vi, aquest oli i la sobrassada més coent que tingui. El llibre és el Diccionari d'expressions lingüístiques recollides de les Rondaies Mallorquines d'En Jordi des Racó, d'Antoni Llull Martí; el vi, un Ses Ferritges 08 del celler Miquel Oliver que la Carolina em diu que és molt bo; l'oli, un Olis de Sóller, i, la sobrassada coent, de la casa Munar. “Alguns d'aquests productes i molts dels llibres que aquí tenim no els trobarà fàcilment enlloc més”, em diu la compungida Carolina.

A la tarda, tal com hem quedat, truco i se m'hi posa l'Amanda, l'encarregada. La història és aquesta. L'any 1998, el PP tenia el govern balear però no el Consell de Mallorca –l'equivalent a la Diputació–, que era en mans del Pacte de Progrés. El Consell volia projectar la cultura balear a l'exterior però com que no n'era competent va arribar a un acord amb el Gremi d'Editors de les Balears perquè obrissin l'Espai Mallorca amb el seu suport, que vol dir amb la seva subvenció econòmica. El Consell és ara en mans del PP i els seus responsables diuen que no saben res de compromisos anteriors. La subvenció al Gremi d'Editors s'ha acabat i la Carolina, l'Amanda, l'amo del local i els proveïdors de vins, olis i sobrassades fa sis mesos que no cobren. Aquí s'ha acabat l'Espai Mallorca. Aquesta gent del PP és una mica estranya. Que no volen vendre sobrassades a fora? Ja no dic llibres: sobrassades, olis, vins. Mira, un siurell caganer. Posi'm un siurell caganer per al pessebre, Carolina.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.