Opinió

Rita Ora

“Ara no només hi ha estelades als balcons; n'hi ha a les bambes, als jerseis, a les llibretes i a les arracades. S'ha convertit en una moda. I ho hem d'aprofitar”

La majoria de vostès no en tenen ni idea, de qui és Rita Ora. Jo, la veritat, és que tampoc en tenia ni idea fins que l'altre dia, mirant en un restaurant una cadena de televisió d'aquestes que bona part del dia passen videoclips musicals, vaig veure una noia jove que cantava una cançó en anglès i que apareixia al principi del vídeo embolcallant-se amb una estelada. Com que el vídeo no era de ningú d'aquí i tampoc semblava de producció casolana m'hi vaig interessar. Rita Ora és una cantant albanokosovar, molt coneguda al seu país, que a la Gran Bretanya es va fer famosa perquè va aspirar a representar-la al festival d'Eurovisió i que, entre d'altres mèrits, en la gira que els Coldplay van fer per mig món ella hi feia de telonera. Ens pot agradar o no com canta Rita Ora (jo ja els confesso que em va agradar més, molt més, veure-la en el vídeo que no pas sentir-la cantar), però el cert és que aquest era un fenomen fins fa quatre dies impossible. Una cantant que recorre mig món i que es presenta embolcallada, pel que sigui, en un videoclip cantant amb una estelada lligada al coll. L'independentisme català ara és, també, una moda. I això és un mèrit. Ara vas pel carrer i ja no veus només estelades als balcons, sinó que en veus a les bambes, a les samarretes, als jerseis, als mocadors, a les carpetes dels estudiants i a les arracades de les noies. Ser independentista és una moda. I aquest és un fenomen que és al carrer i que ha superat totes les previsions. Un dia que entrevistaven Coco Chanel li van preguntar què era moda. I ella va contestar molt intel·ligentment: “Moda és tot allò que passa de moda.” Un motiu més, doncs, per anar de pressa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.