Opinió

L'APUNT

Farina de casa

Se'ns fa difícil poder trobar res autòcton i amb personalitat

En un món cada dia més globalitzat, on el sistema de botigues amb franquícia converteix el centre comercial de les ciutats en una foto fixa i per més que viatgem sempre ens trobem amb les mateixes marques i productes idèntics arreu, en molts casos se'ns fa difícil poder trobar res autòcton i amb personalitat. En l'àmbit alimentari, tenim tot tipus de fruites i verdures tot l'any, i ja no hi ha aquell respecte per la tradició de la cuina de temporada relacionada directament amb la collita que toca en cada època de l'any. Per trencar aquesta tendència només hi ha una opció, la del quilòmetre zero. Ahir era el gremi de flequers qui anunciava la seva campanya per protegir el pa artesanal fet amb farina de Girona, i que es dotaven d'un protocol per blindar-se davant les grans indústries panificadores. No és fàcil aconsellar, però tinc clar que consumir productes fabricats a prop de casa encara que avui ens sembli més car a la llarga ens sortirà a compte.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.