Opinió

Keep calm

Liquidadors de TV3

Posem el crit al cel per TVV, mentre aquí, per
la nostra, ningú piula

No cal ser un geni dels negocis per veure que no és normal que una empresa regali la seva cartera de clients a l'empresa de la competència i, a sobre, li pagui un dineral perquè li gestioni. Això és el que acaba de fer la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals privatitzant el departament comercial de TVC. Mitjançant un concurs públic que sembla una burla –en què les condicions són descaradament favorables a l'empresa que el guanya i no a l'empresa adjudicatària–, la gestió de la publicitat de TV3 –58 milions d'euros– anirà a parar a mans d'un privat, que tot sembla indicar que serà el Grup Godó. Un privat amb menys experiència, que cada any cobrarà 900.000 euros de la Corpo (més comissions) i que no haurà d'assumir el risc d'impagaments perquè facturarà als anunciants a nom
de TVC. Una ganga, vaja.

Els grups de comunicació privats tenen dret a existir, és clar que sí, però que sigui per mèrits propis. Que no vulguin guanyar als despatxos el que no guanyen al carrer. Ajudes públiques milionàries, llicències de ràdio, llicències de TDT (i permisos per rellogar-les), encàrrecs de productes televisius... Entregar-los ara el departament comercial de TVC seria el darrer obsequi de la llarga llista de regals que el govern de CiU –amb el suport del PSC i el PP– ha fet al grup de La Vanguardia; una mostra més de la trama d'interessos no confessats, del pagament pels favors prestats, de l'actitud de vassallatge que CiU ha tingut històricament envers el Grup Godó.

Privatitzar la televisió nacional és minar el servei públic i afeblir una de les nostres estructures d'estat més potents. Posem al crit dl cel pel tancament de la televisió valenciana, mentre aquí ens comencen a desmantellar la nostra
i ningú no piula. Que ningú no s'equivoqui: a TVC també poden arribar els liquidadors, que utilitzaran uns mètodes més sigil·losos que Paco Telefunken i, sobretot, més eficaços.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.