Opinió

Ull de peix

Tot hi val

Ens falta molt per
veure i per viure

Per una banda, tenim l'insubmergible Luis María Ansón –que té una visió d'ell mateix exageradament benèvola–, i el seu article que tan bé comentava Salvador Cot en aquest mateix diari (un article excel·lent, per cert), en què confessa que els serveis d'espionatge de l'Estat estan dedicant tots els seus efectius a investigar a fons primer Jordi Pujol i ara Artur Mas. Ansón no parla perquè sí, sinó perquè està molt ben informat i sap que, pel que fa a la independència, el govern espanyol ha decidit que només volen la “rendición incondicional de Cataluña”. Val la pena tenir-ho present per tots aquells il·lusos que encara esperen un gest fraternal i algunes engrunes i a “españolear” com sempre s'ha fet, perquè quins privilegis perdrien alguns i quina mandra que tenen uns altres!

I per una altra banda, l'article que va publicar Cayetana Álvarez de Toledo (eurodiputada del PP i directora de l'àrea internacional de la FAES) al Financial Times, el contingut del qual ja us podeu imaginar, a la qual ha respost Geoff Cowling, excònsol general del Regne Unit a Barcelona, que diu, entre altres coses: “El Regne Unit no té por de la democràcia: se la fa seva. Tampoc Espanya n'hauria de tenir por”, i a continuació acusa Madrid de mentalitat colonialista.

Tot això no és més que el començament d'un atac que passa del grotesc, com ara acusar el trabucaires de Cardedeu –marededeusenyor!– de guerrilla armada, fins a buscar desesperadament el desprestigi de tots i cadascun dels dirigents del moviment independentista. Ens falta molt per veure i per viure. Hem de ser civilitzats i pacífics, malgrat les monstruoses provocacions que ens cauran a sobre.

Quan aquesta envestida s'acabi (perquè s'acabarà: tot s'acaba), si en sortim il·lesos, l'Estat ens dirà que és ell qui no ens vol, que és ell qui ens expulsa, i la campanya tindrà un ampli ressò celtibèric. I en aquell moment començarà la normalitat. Ja estic impacient.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia