Opinió

L'apunt

Prohibició

Sembla que els actes del 12-0 sí que es poden consentir perquè no són al servei
de cap enfrontament

És de suposar que, entre tants articles seriosos i d'anàlisi política i social, sempre s'agraeix la pausa de les rialles. Jo els proposo que facin aquesta interrupció ara.

En segons quins països, aconseguir material per fer riure el personal és una feina titànica; però per sort vivim a Catalunya i, sobretot, som veïns d'Espanya.

Llegeixo que Carina Mejías, portaveu al Parlament de Ciudadanos –aquest és el nom que surt per defecte al web quan busques el seu nom en català– i candidata a l'alcaldia de Barcelona, ha fet una d'aquelles promeses electorals que després no es poden complir, però que van molt bé per aconseguir la riallada fàcil.

Mejías diu que, des de l'Ajuntament de Barcelona, imposarà tots els obstacles possibles perquè el pròxim Onze de Setembre no es faci la concentració de la Meridiana, apa.

El motiu? Molt fàcil: que aquesta concentració, que serà tan festiva i alegre com totes les altres que s'han celebrat en aquesta data, respon a un discurs d'enfrontament i divisió entre “barcelonins i catalans, i entre catalans i la resta d'espanyols”. I de la voluntariosa i fracassada concentració que es fa cada 12 d'octubre a Barcelona, i en la qual grups que es trobarien més a gust en el règim anterior amenacen d'afusellar autoritats democràtiques, què? Sembla que aquesta concentració sí que es pot consentir perquè, al capdavall, no és al servei de cap enfrontament ni divisió. I si anem a això, no és la política un enfrontament? Si això és dolent, què fem? Ressuscitem Franco?

Ara, seria interessant veure com podrien obstaculitzar la senyora Mejías i els seus atletes aquesta manifestació. Perquè, fins a on arribo, aquest és un dret emparat per la Constitució i les lleis espanyoles que els catalans estem entestats a destruir (i Ciudadanos salvarà). I perquè em sembla que autoritzar o no una concentració no depèn, ara per ara, dels ajuntaments. Potser és que cal canviar les lleis perquè diguin allò que alguns volen que diguin? No, si després encara van acusant els altres de conductes antidemocràtiques.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia