Societat

serveis socials

Pere Tubert deixa de presidir Mifas després de 26 anys

La pèrdua de la gestió de les zones blaves de Girona ha estat la gota que ha fet vessar el got de la paciència

Després de 26 anys al capdavant de l'associació de discapacitats físics Mifas, Pere Tubert ha presentat la seva dimissió “cansat” d'haver de batallar pel manteniment dels drets de l'anomenat estat del benestar. “És un cansament veure com des de la política es menysprea les persones tant en la salut com en l'ensenyament i en els serveis socials. Cansat de veure com els nascuts en uns anys que en diuen tristos i grisos hem lluitat per aconseguir uns drets que ara es converteixen en caritat”, explica en un comunicat. Amb tot, el que ha fet vessar el got de la paciència de Tubert ha estat quedar-se sense la gestió de la zona blava d'aparcaments de Girona. Segons va explicar ahir, s'havia arribat a un acord verbal amb l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, perquè Mifas pogués mantenir la gestió de la zona blava. Però, veient que finalment això no ha estat possible, Tubert creu que Puigdemont podria desencallar algunes actuacions que tenia pendents amb l'associació, com ara l'ampliació de l'aparcament de l'hospital Josep Trueta i el rescabalament dels parquímetres vells que no han estat amortitzats. Tubert afirma que sobre el primer tema no hi ha una posició clara de l'equip de govern, i, pel que fa al segon, no han rebut cap tipus de resposta. De manera que, en vista dels resultats, i “cansat ja d'haver de retallar”, Tubert va decidir presentar la seva renúncia a la presidència en la darrera junta i patronat de Mifas, que es va dur a terme el dia 5. La voluntat de Tubert era esgotar aquest mandat –que s'acabava d'aquí a un any i mig– deixant l'associació encarrilada, i la gestió de la zona blava representava “un baló d'oxigen, una garantia”, segons paraules seves.

La renúncia al càrrec serà efectiva l'1 de gener del 2014 i Albert Carbonell, que fins ara ocupava el càrrec de vicepresident, serà el nou president. No obstant això, Tubert ha expressat la intenció de mantenir-se vinculat a l'associació, de la qual va ser membre fundador, l'any 1979.

LA FRASE

M'hauria agradat deixar l'associació encarrilada. Però m'he cansat d'haver de retallar
Pere Tubert
expresident de mifas

LA XIFRA

350.000
euros
de subvenció va acordar donar el consistori gironí a Mifas per garantir els serveis que presta als associats.

L'última estocada

El grup Mifas, a través de l'empresa Giropark, ha gestionat les zones blaves de Girona en els últims 24 anys. El nou concurs ha adjudicat la gestió a Setex Aparki, malgrat que Mifas va guanyar en l'apartat tècnic, però va perdre en l'econòmic. El consistori va acordar al setembre una subvenció de 350.000 euros per a Mifas.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia