Política

Sánchez-Camacho negocia amb Montoro com impugnar el pressupost de la Generalitat

La presidenta del PP de Catalunya estudia com paralitzar els comptes sense que afecti al compliment del dèficit de 2014

La líder popular avisa Mas i Junqueras que es quedaran “fora de la democràcia parlamentària” si no acaten un ‘no' del Congrés al referèndum

La presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha amenaçat de paralitzar el pressupost de la Generalitat portant la seva llei i la d'acompanyament al Consell de Garanties Estatutàries per incloure una partida per a consultes, que podria emparar el referèndum sobre el futur polític de Catalunya. La líder dels populars ha explicat que, de moment, la decisió està condicionada a les seves converses amb el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, perquè volen evitar que l'aturada del pressupost pugui “afectar al compliment del dèficit” de 2014 si entren en vigor més tard. Camacho, a més, ha avisat a CiU i ERC que es quedaran “fora de la democràcia parlamentària” si no acaten un ‘no' del Congrés a la consulta.

La presidenta dels populars catalans no ha volgut desvetllar encara si el seu partit impugnarà davant el Consell de Garanties Estatutàries la llei del pressupost i d'acompanyament. Sánchez-Camacho ha assegurat que la decisió definitiva es prendrà aquest dimarts a la reunió del grup parlamentari, sobretot després d'haver negociat amb Montoro si és convenient paralitzar els comptes, donat que la popular tem que podria implicar un “incompliment dels objectius de dèficit” pel 2014, i això podria molestar a Hisenda.

El que sí té clar Alícia Sánchez-Camacho, però, és que els comptes no poden comptar amb la partida que està destinada a consultes i processos electorals i que acumula 5 milions d'euros. “No pot constar als pressupostos més antisocials una partida per fer una consulta il·legal. No volem que els impostos dels catalans es dediquin a temes il·legals”, ha defensat la popular, que ja ha avançat que si finalment no impugnen el pressupost perquè Montoro no vol, iniciaran “accions posteriors” per evitar que aquests diners es destinin a un hipotètic referèndum sobre el futur polític de Catalunya.

I és que aquesta partida és la que més molesta al PP català en el pressupost. La líder popular ha assegurat que aquest és “el preu més car de la història” per uns comptes de la Generalitat. “ERC ha imposat un pressupost amb els mateixos defectes del tripartit”, ha criticat.

El “quartet de la xancleta”

Per a Sánchez-Camacho, el pressupost del govern i la consulta sobiranista són “un fracàs que s'ha volgut presentar com un èxit”. En aquest sentit, la popular ha volgut criticar els pactes d'Artur Mas amb ERC i, sobretot, amb la resta del partits favorables a la pregunta de la consulta. “Han fet la foto del quartet de la xancleta i no poden ni canviar l'article de l'Estatut sobre consultes, per emmascarar el referèndum d'autodeterminació de consulta”, ha dit.

D'altra banda, ha tornat a demanar a CiU i ERC que acatin el resultat de la votació del Congrés quan es debati la transferència de la competència per convocar referèndums a la Generalitat. “Si del resultat del debat parlamentari és que les Corts Generals no ho autoritzen, si no s'accepta aquesta resposta, Mas i Junqueras se situaran fora de la democràcia parlamentària espanyola”, ha alertat la popular.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia