Política

Homs: “Disposar d'un Estat propi és viable, democràtic, tècnicament possible i necessari”

El conseller ironitza amb què el PP català no ha portat al Consell de Garanties la llei perquè el Congrés autoritzi la consulta

El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha defensat aquest divendres la viabilitat i necessitat que Catalunya tingui un Estat propi. “Disposar d'un Estat propi és viable perquè és democràtic, perquè és tècnicament possible, i perquè és necessari per garantir el progrés col·lectiu dels nostres conciutadans i empreses”, ha argumentat durant la presentació de quatre informes del Consell Assessor per a la Transició Nacional. El conseller ha defensat que es tracta d'una qüestió de voluntat política i no legal, i ha ironitzat amb què el PPC no hagi portat al Consell de Garanties Estatutàries la llei perquè el Congrés autoritzi la consulta.

Homs ha subratllat que el PPC és “aficionat a demanar tota mena de dictàmens” al Consell de Garanties Estatutàries perquè “ho veu tot inconstitucional”. En canvi, ha afegit, “paradoxes de la vida”, no ha decidit fer-ho en el cas de la llei que aprovarà al Parlament per reclamar la transferència de la competència de convocar referèndums a través de l'article 150.2 de la Constitució. Això vol dir, al seu parer, que “inexorablement aquesta no és una qüesstió legal, sinó de debat polític”.

El també portaveu també ha volgut remarcar l'efemèride que es compleix aquest divendres, la de la presa de possessió com a president de la Generalitat de Pasqual Maragall. “Ningú podrà dubtar del principi de bona fe del catalanisme, avui fa deu anys que en aquest palau hi havia el senyor Zapatero que s'hi passejava i fins i tot sortia al balcó”, ha apuntat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia