Societat

Els Reis viuen la cavalcada més massiva a Girona

La coincidència en diumenge permet que Ses Majestats d'Orient visquin la cavalcada més multitudinària dels últims anys

Encert de l'organització per haver allargat el recorregut fins a Emili Grahit per evitar aglomeracions

Els Tres Reis Mags van mostrar un any més la seva màgia arreu de les comarques gironines i van ser els protagonistes de multitudinàries cavalcades a bona part dels municipis de la demarcació de Girona. Ja sigui amb vaixell des del mar, amb carrosses arrossegades per animals, amb vehicles històrics o damunt la neu, els Reis d'Orient van tornar a repartir il·lusió en les hores prèvies de la nit més especial de l'any, sobretot, per a la mainada.

A Girona, la coincidència de la vigília de Reis en diumenge va desbordar les previsions i milers de ciutadans van seguir una de les cavalcades amb més interès i tradició de les comarques gironines. El campament reial, muntant als jardins Fora Muralla, es va omplir de gom a gom, fet que va fer desistir algunes famílies d'arribar-hi i d'altres lamentaven no poder arribar a veure gaire res amb tanta gentada. Ses Majestats ja van comprovar que seria l'any més multitudinari en la baixada des del campament fins al pont Alferes Huarte i el passeig General Mendoza, on va començar el recorregut, en què es van repartir 1,5 tones de caramels.

La gentada que va voler seguir en directe el pas de les 330 persones que formaven la caravana reial pel centre de Girona va fer palès que l'organització la va encertar allargant 400 metres el recorregut de la cavalcada i fent-la arribar fins al carrer Emili Grahit. L'amplada d'aquest important eix viari i de les voreres va permetre que un tou de ciutadans poguessin veure passar les carrosses reials abans d'enfilar el carrer Joan Maragall en direcció al centre i fins a la plaça del Vi.

Campament, gimcana i xocolata, a Salt

Uns tres-cents ajudants de Ses Majestats van recórrer ahir al vespre els carrers més cèntrics de Salt. A primera hora de la tarda, tothom qui ho va voler va poder visitar el campament ubicat a la zona esportiva, on els infants que volien veure els Tres Reis d'Orient havien de fer una petita gimcana per accedir-hi. Uns 750 quilos de caramels van endolcir el recorregut des de la pista poliesportiva fins a l'ajuntament, on les autoritats van rebre la comitiva reial. Allà, les Cuineres de Salt van preparar xocolata desfeta per a tots els assistents.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia