Política

maresme

PP qualifica CiU de “deslleial” i “irresponsable” per trencar el pacte en el Consell Comarcal del Maresme

La formació lloa la feina feta i retreu a la federació nacionalista una decisió basada “en la deriva independentista”

Des de les files de CiU es manté el silenci sobre els motius de la ruptura i del nou pacte amb el PSC i ERC

“Amb el trencament del pacte de govern CiU ha demostrat la seva deslleialtat, que no s'hi pot confiar i que els seus membres són uns manats”. Paraules dures les que no han estalviat avui els membres del PP en roda de premsa per explicar el seu posicionament des que ahir es va confirmar que la formació havia estat convidada a marxar del govern del Consell Comarcal del Maresme (CCM) que compartien amb la federació nacionalista des de l'inici de mandat. Encapçalats pel secretari provincial del PP a Barcelona, Alberto Villagrasa, com a garant del suport del partit a nivell nacional, els quatre consellers comarcals populars han criticat sense embuts un trencament que vinculen a una decisió “merament ideològica” sorgida “de la deriva independentista a la que està abocada CiU”. “Nosaltres avantposem el treball i la gestió al ciutadà per sobre de les sigles i de l'estelada”, ha precisat Villagrasa.

Feina impecable

Un argument que també ha defensat el fins ara responsable de l'àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Maresme i portaveu popular, José Manuel López, que ha recordat com el seu departament “ha realitzat una feina impecable, reconeguda per totes les forces polítiques”. López ha insistit que ha estat CiU de forma unilateral qui ha decidit trencar el pacte amb el PP amb arguments “merament ideològics que es volen aplicar a una administració de segon ordre que hauria de tenir com a única missió el servei als ajuntaments”. “El consell no té cap sentit si no s'ocupa de treballar per les carreteres, les platges o la via del tren i decisions basades en temes identitaris com la que ha pres CiU donen la raó a qui considera que els consells comarcals han de desaparèixer”, ha etzibat.

Pressions

De la seva banda, el president del PP al Maresme i fins ara vicepresident primer del CCM, Diego Sánchez, ha assegurat que des de fa temps s'ha “pressionat des de dalt” els representants de CiU a l'administració comarcal i que finalment aquests han acabat cedint “perquè fan allò que els hi mana el seu amo i no tenen criteri propi”.

Sánchez, a més, ha desmentit les declaracions fetes en el seu moment pel president del Consell Comarcal del Maresme, Miquel Àngel Martínez (CiU) sobre la possibilitat de fer un govern fort de concentració. “Mai no ens el van plantejar i quan vam signar el pacte, que nosaltres hem respectat fins al final, ja érem conscients que no teníem majoria, però hem governat durant aquest període i hem aprovat sense problemes tots els punts portats a ple”, ha destacat. Des de CiU no s'ha volgut fer cap declaració i s'ha emplaçat als mitjans a la roda de premsa de presentació del pacte que es farà divendres vinent a la seu de l'administració comarcal.

Pactes futurs, en perill

El secretari provincial del PP a Barcelona, Alberto Villagrasa ha anat més enllà de les valoracions del trencament del pacte amb CiU al Maresme. “Davant d'episodis com aquest, o com l'ocorregut a la Diputació o a l'Ajuntament de Castelldefels el PP s'ho pensarà més de dues i tres vegades el 2015 abans de pactar amb CiU ”, ha afirmat. El representant popular ha afegit que la formació liderada per Artur Mas “ha demostrat que no és garantia d'estabilitat” i que “intenta trencar Catalunya i trencar Espanya traient a passejar una estelada que, a més, és d'origen feixista”. Villagrasa ha defensat que les prioritats pel PP passen per “treure els ciutadans de la crisi i preocupar-se de les persones”. “Avantposar a això els criteris ideològics és una irresponsabilitat”, ha conclòs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia