Administracions

cas Manga

Un segell “robat” per cobrar una feina sense encàrrec

L'exgerent de GRS, imputat pel cas Manga, es va endur un segell de l'Ajuntament de Riudarenes per cobrar una feina que no està documentada

Va demanar a l'exalcalde que li ho firmés

L'exgerent de GRS Arc Local, Àlex Ros, imputat en el cas Manga, es va endur un segell de l'Ajuntament de Riudarenes per poder cobrar una feina feta que no s'havia documentat. Així ho va admetre Ros en l'interrogatori davant la jutgessa Pilar de Lara, que instrueix el cas Pokémon. Els fets van succeir aproximadament unes tres setmanes abans que Ros fos detingut. Ros va demanar a una empleada de GRS que treballava a Riudarenes un segell de l'Ajuntament, que es va endur i no va tornar, segons exposa en la declaració, perquè se'n va “descuidar”. Ros admet que el necessitava “per segellar uns requeriments per a un projecte de gestió cadastral”, per poder cobrar un treball que havia fet en l'anterior mandat per encàrrec del llavors alcalde, Narcís Colomé, però que, segons Ros, no s'havia documentat. L'exalcalde, però, manté que sí, malgrat que el document no és a l'ajuntament, segons l'actual alcalde, Jordi Gironès (AIR PSC).

Segons es desprèn de la declaració que va fer Àlex Ros, GRS va fer una revisió cadastral, però el problema, en no documentar-se enlloc –segons entén la jutgessa i manté també l'actual alcalde, Jordi Gironès (AIR-PSC)–, és que GRS no la podia cobrar. “Va venir Ros amb una factura d'uns 50.000 euros, jo li vaig dir que no tenia constància que s'hagués encarregat aquesta feina”, va dir Gironès.

Per aconseguir cobrar la factura, Ros va demanar a una treballadora de GRS que li proporcionés el segell de l'Ajuntament, i quan el va tenir, va portar els documents que necessitava que firmessin a l'exalcalde perquè els firmés i poder-los presentar a Gironès. Colomé, però, manté que no es va reunir amb Ros, sinó que només li va trucar. A més, assegura que l'encàrrec de la feina ha de ser a l'ajuntament.

“Vaig demanar a l'antic alcalde si em podia firmar un projecte que ell m'havia encarregat i si em podia fer aquest favor per estalviar-me un problema greu en aquest Ajuntament”, exposa Ros en la seva declaració. La jutgessa pregunta llavors si Colomé sabia que no s'havia documentat, i Ros respon que “ni se'n recordava”. “Així que quan li firma el document posteriorment, que realment no existia i que vostè elabora, ho fa pensant que realment se li havia oblidat firmar?”, li pregunta Pilar de Lara, que també manifesta que és “absolutament anormal que algú agafi un segell d'un Ajuntament”, i Ros hi està d'acord. De fet, acaba qualificant-ho tot plegat d'“equivocació greu” per part seva.

LA XIFRA

50.000
euros
és l'import aproximat de la factura que Àlex Ros reclamava a l'Ajuntament de Riudarenes.

“Com vols que en trobi a faltar?”

Els agents de Vigilància Duanera es van presentar a l'ajuntament de Riudarenes quan va esclatar el cas Manga, ara fa un any, i van preguntar a l'alcalde, Jordi Gironès, si sabia quants segells de l'Ajuntament hi havia, i on els guardaven. “En troben a faltar algun?”, va explicar Gironès que li havien preguntat els agents. “Com vols que en trobi a faltar, per la Mare de Déu!”, va manifestar Gironès perplex. En aquell moment no va entendre l'interès que despertaven els segells de l'Ajuntament, però en vista de la factura que volia cobrar Ros i amb la informació del sumari, a la qual ha tingut accés aquest diari, ara entén per què els agents li ho preguntaven. De fet, Gironès desconeixia –afirma– que algú s'hagués endut un segell de l'Ajuntament de Riudarenes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.