Política

El procés català es cola al Bundestag en el debat sobre Crimea

“El catalans es pregunten per què no poden convocar un referèndum sobre la seva pertinença a Espanya”, diu el líder de l'oposició a Merkel durant un debat sobre la crisi a Ucraïna

El dret dels catalans i també dels bascos a convocar un referèndum sobre la seva independència s'ha colat en el debat sobre la crisi ucraïnesa que s'ha celebrat aquest dijous al Bundestag -parlament alemany-, on l'oposició ha recriminat al govern que donés suport en el seu dia a les aspiracions secessionistes de Kosovo.

“Amb Kosovo es va obrir la caixa de Pandora”, ha remarcat el líder de L'Esquerra Gregor Gysi, portaveu del principal partit de l'oposició a Alemanya davant la gran coalició que lidera la cancellera, Angela Merkel.

Segons Gysi, en avalar la independència de Kosovo “es va violar el dret internacional” i els qui en van donar suport han d'aclarir ara per què rebutgen en altres nacions el que va permetre en aquella província de Sèrbia.

“Els bascos es pregunten per què ells no tenen ret a convocar un referèndum per decidir si volen pertànyer a Espanya; els catalans es pregunten per què ells tampoc poden convocar un referèndum sobre la seva pertinença a Espanya; i també els ciutadans de Crimea”, ha advertit Gysi.”

“Jo mantinc la meva opinió: la independència de Crimea seria una violació del dret internacional, igual que ho va ser la indpendència de Kosovo”, ha remarcat.

Una mica abans, durant el discurs davant la cambra, Merkel havia rebutjat qualsevol comparació del cas de Crimea amb el de Kosovo, on l'OTAN va fer una intervenció militar sense el mandat de l'ONU que va acabar portant la independència d'aquesta antiga província sèrbia.

“La intervenció a Kosovo es va fer després que la comunitat internacional observés impotent operacions de neteja ètnica i que Rússia bloquegés de forma permanent tota la resolució del Consell de Seguretat de l'ONU”, ha remarcat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia