cultura

Mor als 77 anys el capellà i filòleg gironí Modest Prats

Gran investigador i difusor de la cultura catalana, va ser reconegut amb la Creu de Sant Jordi el 2004

El funeral serà aquest dilluns a l'església de Santa Susanna del Mercadal de Girona, a les 11 del matí

El capellà, professor, filòleg i teòleg Modest Prats i Domingo ha mort a Girona als 77 anys. Gran investigador i difusor de la cultura catalana, Prats va ser ordenat sacerdot el 1959, es llicencià en filologia romànica a la UB i en teologia a la Pontifícia Universitat Lateranense.

Va ser també el primer delegat dels serveis territorials de Cultura a Girona l'any 1918 i professor a diversos centres, entre els quals la Universitat de Girona. Modest Prats, natural de Castelló d'Empúries, va exercir de rector a les parròquies de Medinyà, Vilafreser i del Mercadal de Girona. El 2004 li fou atorgada la Creu de Sant Jordi i des del 2005 era membre numerari de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC).

Prats va publicar un innombrable reguitzell d'obres lingüístiques, acadèmiques i teològiques. Entre els títols més destacats hi ha Història de la llengua catalana (vol. I, 1982; vol. II, 1996) amb Josep Maria Nadal i Farreras (Premi Lletra d'Or, 1983); El futur de la llengua catalana (1990), amb Albert Rossich i August Rafanell; i Política lingüística de l'Església catalana. Segles XVI i XVII (1995). També sobresurt les Homilies de Medinyà, un recull d'homilies, pensaments, exercicis i sermons publicat l'any 2011. “Li devem un agraïment infinit pel seu compromís amb la llengua”, ha recordat al seu perfil de Twitter l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont.

El funeral per Modest Prats, que ha mort a la residència sacerdotal Bisbe Sivilla de la capital gironina, serà aquest dilluns a l'església de Santa Susanna del Mercadal de Girona, a les 11 del matí.

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia