Economia

La PAH catalana expulsa la cap de la plataforma gironina

L'acord es va prendre perquè Marta Afuera desatenia les decisions de l'assemblea i perjudicava el moviment

Aquesta setmana es reestructurarà la PAH de Girona i s'escollirà un nou portaveu

L'assemblea de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) catalana, incloses les PAH de les comarques gironines –Arbúcies, Blanes, Caldes de Malavella, la Bisbal d'Empordà, Sant Feliu de Guíxols i Santa Coloma de Farners–, ha decidit “desvincular totalment del moviment” la cap de la plataforma gironina, Marta Afuera, per “haver actuat en contra dels acords”. La decisió es va prendre dissabte en el decurs d'una assemblea que es va fer a Canovelles i a la qual Afuera no va assistir.

Les entitats subratllen que l'acord s'ha pres perquè Afuera desatenia “reiteradament” i actuava contra els acords i les decisions preses des de l'assemblea de la PAH catalana, i perquè ha “emprès accions que han perjudicat el moviment, així com les persones afectades”.

Des del conjunt d'entitats ressalten que han hagut de fer aquest pas “després de molts intents fallits de mediació i mesos de “procés”. Manifesten també que mantindran el seu suport a tots els afectats de la PAH Girona i que l'expulsió d'Afuera no ha d'afectar la plataforma gironina. “La PAH Girona continua formant part de la xarxa de plataformes d'afectats per la hipoteca i l'acompanyarem en el procés de reestructuració de la seva assemblea a fi de poder girar full i seguir tirant endavant la lluita contra els privilegis de la banca i pel dret de l'habitatge”, subratllen. De fet, aquesta setmana, representants de la PAH de Catalunya es reuniran dijous “amb la gent que s'ha quedat a la PAH de Girona i els que s'hi incorporen per decidir la nova representativitat”.

Fonts de la PAH de Caldes de Malavella van confirmar ahir que des de l'octubre del 2013 “s'ha intentat reconduir la situació amb Afuera”, però que s'ha pogut comprovar que la cap de la plataforma gironina continua sense “seguir la mateixa línia del moviment”. És per això que confirmen que a partir de dissabte “la PAH no reconeix Afuera com a representant de la plataforma” i asseguren “que està expulsada del tot”.

Jordi Romero, de la PAH d'Arbúcies, explica que els desacords principals van sorgir quan Afuera no va acceptar “les propostes que feia la Generalitat de recol·locació de les persones que ocupaven el bloc de Salt” perquè no totes les “persones que ocupaven el bloc complien els paràmetres que la plataforma defensa”, i això va provocar “desacords profunds”.

Afuera va declinar ahir fer declaracions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia