Economia

TURISME

Carreras ja lidera els hostalers de Girona i rodalia

El director de l'hotel Europa va ser escollit ahir en el decurs de l'assemblea de l'entitat

Josep Carreras Espígol va ser escollit ahir president de l'Associació d'Hostaleria de Girona i Radial en el decurs de l'assemblea general de l'entitat. Carreras substitueix Xavier Nicolazzi, que ha encapçalat l'associació durant nou anys i que ha aconseguit en aquest temps “una molt bona sintonia amb el sector públic”, creant nous esdeveniments, com ara el Girona10, i que ha estat “una peça clau per desencallar els acords amb Ryanair”, segons l'associació.

Josep Carreras va presentar una candidatura “unitària”, en la qual hi ha també com a vicepresident el director de l'hotel Nord 1910, Lluís Hortet, perquè “no té sentit dividir”. “La força de l'associació és la suma de tots”, assegura Carreras, que comenta que fa molts anys que forma part de diferents juntes de l'associació de Girona –vuit anys en la de Xavier Nicolazzi, però també va formar part de les juntes de Francesc Valentí, Fulgenci García i Narcís Pruenca–. Explica que tot i que ha seguit des de dins l'evolució del sector a la ciutat, “encapçalar l'associació més gran de Girona” li fa respecte.

La nova junta està formada per onze persones, nou de les quals son noves. Carreras, però, té la voluntat de potenciar la presència de la restauració a l'entitat i per això no descarta “ampliar la junta”. “La cuina de Girona és espectacular i la gent jove que en forma part té idees noves i molt bones, per això des de l'associació els hem d'acompanyar”, comenta.

La idea de la nova junta és la de continuar amb tota la feina “ben feta de totes les juntes anteriors”, com és el cas del Girona10 o la Girona gastronòmica “que el pare va començar”, diu Carreras, però també la de “recuperar activitats que s'havien deixat de fer” a més d'incorporar novetats. “Ens hem reunit quatre o cinc vegades amb la junta i les idees bullen”, assegura.

Josep Carreras, de 45 anys, és fill de Josep Carreras Feixas, que va ser el primer president d'aquesta associació d'hostaleria de Girona, l'any 1977. “El pare, quan jo era jove, va intentar motivar-me per encapçalar l'associació, però jo en ma vida m'havia plantejat presentar-m'hi”, assegura. L'Associació d'Hostaleria de Girona i Radial agrupa establiments, hotels, bars i restaurants de la ciutat de Girona i d'un territori que va des de Banyoles fins a Caldes de Malavella.

Des de l'any 1977, quan es va crear, l'associació ha tingut cinc presidents: el primer va ser Josep Carreras Feixas –hotel Europa–; el van seguir Francesc Valentí –Self Service Sant Ponç–, Narcís Pruenca –restaurant La Llarga–, Fulgenci Garcia –restaurant Albereda– i Xavier Nicolazzi –hotel Peninsular.

LES FRASES

Em sento molt orgullós de ser de Girona perquè és una de les millors ciutats que hi ha
Josep Carreras
PRESIDENT DE L'ASSOCIACIÓ d'HOSTALERIA DE GIRONA I RADIAL
El primer que volem fer és enfortir les relacions amb els associats i potenciar la destinació
Encara hi ha associacions que donen la preferència abans a la Costa Brava que a la ciutat de Girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia