cultura

Mostra de nassos

El perfumista Ernesto Ventós té una faceta secreta d'artista que ara llueix per primer cop a Barcelona

“Tot en la vida fa olor”, diu Ernesto Ventós conscient, això sí, que la majoria de persones no tenen el sentit de l'olfacte tan desenvolupat com ell i que es perden una pila de matisos que involucren la resta de sentits i la felicitat mateixa. Per ell, que té una discapacitat auditiva, viure és olorar. Ventós és un mite en la fabricació d'aromes i fragàncies i un col·leccionista d'art entusiasta. Encara que ho desconegui moltíssima gent, ell també té una pulsió d'artista. Amb l'àlies Nasevo (la conjunció de la paraula nas i les inicials del seu nom i els cognoms, Ernesto Ventós Omedes), fa poc més d'una dècada que crea compulsivament nassos, grans i petits, de materials múltiples i de colors infinits, alegres i tràgics. I, en comú, sempre infiltrats de l'esperit dadaista que tant l'apassiona.

Tota una sorpresa per al munt de gent amb sensibilitat que el segueix. Ventós, o Nasevo, és artista en una altra faceta de la seva vida que du amb força secretisme. Tot i que ara exposa per primer cop a Barcelona, a la Fundació Setba, una selecció de les seves obres. No li agrada gaire exhibir-se com a artista, només s'hi havia aventurat una vegada a la galeria del seu amic Ferran Cano, a Palma. I encara menys li agrada vendre i/o especular amb el seu treball artístic, però tractant-se de la Fundació Setba, que vehicula l'art per a causes socials, està encantat de la vida d'haver fet una excepció. Tots els beneficis es destinaran a la pròxima edició del projecte Natura és Cultura, una activitat artística adreçada a persones que conviuen amb malalties mentals.

L'artista dels nassos, o Nasevo, ha fet una tria especial del seu fons de peces –no gosa admetre que en té centenars– per a una exposició que és alhora un gran homenatge a Barcelona i a les seves olors. Cada barri, cada carrer, cada edifici i cada persona té un perfum propi que en ressalta el caràcter, adverteix l'artista barceloní. I gràcies al seu nas tan fi, els visitants de la mostra de la Fundació Setba gaudiran, en petits flascons a la seva disposició, del plaer de descobrir les notes olfactives associades a set espais, zones i recintes ben emblemàtics de Barcelona.

Per al mercat de la Boqueria, el prestigiós perfumista ha concebut una flaire al·liàcia, poc agradable; per als Encants, fustenya; per als cementiris, conífera... i per al mar, lògicament, marina.

Nasevo i les olors de Barcelona.

fundació setba. barcelona. fins al 31 de maig.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia