Societat

El TSJC desestima els recursos i obliga les cinc escoles a aplicar el 25% de castellà

La sentència no és ferma, fet que permetrà els centres i la Generalitat recórrer al Tribunal Suprem en el termini d'un mes

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha desestimat els recursos de les cinc escoles i les obliga a aplicar el 25% de castellà si un alumnes ho demana i que es faci de forma immediata.

El tribunal reconeix que el català ha de tenir un pes important però que també l'ha de tenir el castellà i com que l'administració no fixa el percentatge per això l'ha decidit el TSJC.

La sentència no és ferma i les escoles i la Generalitat podran recórrer al Tribunal Suprem en el termini d'un mes. Tot i que el TSJC aclareix que l'aplicació ha de ser immediata, com que només queda un mes i mig per acabar el curs i els recursos per presentar, el procés s'allargarà com a mínim fins al setembre.

El 25 d'abril passat, el TSJC va suspendre l'aplicació del 25% del castellà a les cinc escoles de forma provisional fins que es resolguessin els recursos, cosa que ha passat aquest dimecres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia