Societat

Injeccions de vitalitat per als avis

A la diòcesi hi ha 429 voluntaris que acompanyen avis una vegada a la setmana

Girona va ser pionera en aquest projecte

La setmana de Xavier Palou gira entorn del dimarts. A mig matí rep la visita de la Laia Vendrell, estudiant universitària de 21 anys que participa en el programa Apadrinar un avi de Càritas Diocesana de Girona. Passen una hora parlant de tot i de res, llegeixen el diari, la Laia li explica assumptes de la seva vida i en Xavier, de 78 anys, s'interessa per com funciona el mòbil o li comenta el més destacat de la setmana a la residència on ja fa uns quants anys que s'està.

A la demarcació hi ha 429 joves que, com la Laia, participen en aquest programa d'acompanyament als avis. D'una banda hi ha els estudiants universitaris, als quals aquesta feina serveix per obtenir crèdits, i, de l'altra, els estudiants de batxiller que ho fan de manera absolutament desinteressada.

“A la residència Maria Gay, a Girona, hi vénen 28 voluntaris –ens comenta la religiosa de Sant Josep Mariloli Cisneros– que fan visites periòdiques a algun dels 93 avis que hi tenim ingressats. Estem molt satisfetes amb l'experiència i cal dir que molts joves continuen venint tot i que ja hagin aprovat el crèdit.” Mercè Taberner, coordinadora del programa de Càritas, vol recalcar l'actitud de la joventut actual, a la qual sovint es critica però que en casos com aquests demostren uns valors admirables. “Hem tingut més joves que residents”, assenyala. En Xavier corrobora que els joves són molt llestos, estan molt preparats i aporten molta vitalitat. “Quan entren els joves a la residència, als avis se'ls il·lumina la cara automàticament”, asseguren la Mercè i la Mariloli. La Laia està tan contenta de com funciona el projecte que a partir del setembre el vol iniciar a Solsona, la seva població d'origen.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia