cultura

Els Virolets editen un CD pel seu 30è aniversari

Els diners serviran per pagar en part el viatge de la coral a un festival a Noruega

La coral infantil i juvenil Els Virolets, de l'Escola de Música de Palafrugell, celebra el seu 30è aniversari amb l'edició d'un CD commemoratiu. El disc es va presentar en directe l'1 de maig en dos concerts organitzats en un envelat de circ, dins la programació de Flors i Violes a Palafrugell, amb dos plens absoluts. El CD es ven per 6 euros i els diners que s'obtinguin de les vendes aniran destinats a pagar en part el viatge d'Els Virolets a la ciutat noruega de Bergen, on participaran en el Festival Europa Cantat Júnior, entre els dies 30 de juliol i 6 d'agost.

Sota la direcció de Rita Ferrer i Marta Giner i amb Ganna Balvak al piano, la trentena de joves cantaires que integren Els Virolets han gravat per a aquest disc deu cançons ben diverses: Si tu te'n fas la lluna, A white rainbow, Child of the Univers, La llagosta –amb lletra de Miquel Desclot i música de Baltasar Bibiloni–, Hallelujah de Leonard Cohen, Vois sur ton chemin de Los chicos del coro, Peix martell –també amb lletra de Desclot–, Shalom to you my friend, Cançó de bres per a una princesa negra –lletra de Gabriel Janer Manila–, The water of Tyne, La carta de navegar i, com a cloenda molt especial, Vestida de nit, composta per Glòria Cruz i Cástor Pérez, els pares de la cantant Sílvia Pérez Cruz, vinculada des de molt petita a Els Virolets i a l'Escola de Música de Palafrugell.

El disc ha estat produït per Enric Ferrer, del grup Els Cremats, la resta de components del qual també han col·laborat en el disc d'Els Virolets.

La coral Els Virolets va néixer per iniciativa de la coral Nit de Juny de Palafrugell l'any 1983 i la formen nenes i nens d'edats compreses entre els 5 i els 16 anys. Els Virolets és membre del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya (SCIC) des dels seus inicis i, en l'àmbit europeu, forma part d'Europa Cantat. La coral inclou els alumnes de cant coral de l'Escola de Música de Palafrugell, però està oberta a tothom que vulgui cantar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia