La tenda “Puntdesabor.com” premi al millor establiment ecològic de l'estat
Els premis BioCultura, que anualment atorga l'Associació Vida Sana, són els més más prestigiosos de l'àmbit estatal
La tenda “Puntdesabor.com”, que va obrir La Unió de Llauradors al març de fa dos anys, ha obtingut el prestigiós premi BioCultura al millor establiment bio d'enguany a Espanya que anualment concedeix l'organització Vida Sana. Són els guardons anuals més importants que es concedeixen dins del món ecològic de tot l'àmbit estatal.
El jurat premia en “puntdesabor.com” un projecte d'espai innovador, fet amb creativitat, responsabilitat, el major objectiu del qual és la relació directa llaurador-consumidor i el preu just.
La tenda puntdesabor.com; situada en el cèntric carrer San Vicent, 16 de València, va ser el primer pas d'un ambiciós projecte de cultiu, venda i distribució de fruites i verdures ecològiques certificades de proximitat i altres productes elaborats. A la tenda física se li va sumar posteriorment una tenda online: www.puntdesabor.com amb la major referència de productes ecològics del mercat que permet arreplegar la comanda en el propi domicili o en un punt de distribució. Serveix ja productes a tot l'Estat.
El disseny de la tenda també va contar amb la participació de dos Premis Nacionals: Daniel Nebot, Premi Nacional de Disseny i el dibuixant Paco Roca, Premi Nacional del Còmic i guanyador de dos premis Goya. El primer va ser l'autor del concepte i disseny de la tenda i el segon va realitzar els dibuixos d'una gran paret que es troba a l'entrada de la tenda.
La Unió cultiva des de fa més de deu anys una extensió de més de 100 fanecades en la Marjal dels Moros —entre Puçol i Sagunt— fonamentalment amb verdures ecològiques. La major part de la resta de productes prové d'altres llauradors de proximitat. En la tenda puntdesabor.com els productes vénen directament del llaurador al consumidor, sense cap tipus d'intermediaris. La confecció dels diferents formats de venda es realitza en el centre logístic “puntdesabor.com” situat en la localitat de El Puig, en plena horta de València, instal·lacions certificades segons la normativa europea ecològica, dotades d'un sistema de traçabilitat total del productor al client per a garantir l'origen dels productes.