Política

Fent embadalir els alemanys

Els Xics de Granollers també participaran en la iniciativa per donar a conèixer el fet català en ciutats europees a través dels castells

La colla serà a la ciutat alemanya també per ser al Carnaval de les Cultures

Diuen que les coses no vénen mai soles. I això és el que els ha passat als Xics de Granollers, que aquest cap de setmana seran a Berlín dins de la iniciativa d'Òmnium Cultural per donar a conèixer el fet català en set ciutats europees organitzant exhibicions castelleres. Però no només seran diumenge en la festa d'Òmnium. El dia abans ja s'havien compromès, convidats pel Casal Català, per ser a la ciutat alemanya dins del Carnaval de les Cultures que es fa cada any a Berlín i que s'allarga diversos dies. Així que en dos dies hauran de fer dues exhibicions, una cada dia, davant del sempre exigent públic alemany. Dissabte actuaran a les sis de la tarda, en un dia en què es donen a conèixer les diverses cultures que cohabiten a la ciutat. Diumenge, però, serà la posada de llarg de la colla de color bordeus, a l'Alexanderplatz, un dels llocs més característics de Berlín. Inicialment, s'havia plantejat que l'actuació es fes a la Porta de Brandenburg, un dels principals símbols de la ciutat. Però aquesta voluntat va topar amb la negativa de les autoritats, que van donar com a segona opció l'Alexanderplatz.

El calendari es tira a sobre, i els Xics de Granollers ja tenen pràcticament enllestit el viatge. Unes 140 persones marxaran divendres cap a la ciutat alemanya en avió i l'endemà ho faran una cinquantena més. En total s'acostaran als 200 castellers. David Carruesco, dels Xics, explica que encara no s'ha decidit quin tipus d'actuació es farà durant l'estada a Berlín. El més probable és que per dissabte s'opti per algun castell de set amb agulla. Per diumenge, dependrà del que es decideixi tècnicament. Carruesco admet que els agradaria intentar carregar alguna estructura de vuit, però no està decidit. Aquest és un castell més complicat, i del que es tracta és de fer una exhibició davant d'un públic que no està acostumat a veure'n, per la qual cosa segurament es podria acabar optant per una construcció més simple però igualment vistosa.

En aquest sentit, Carruesco destaca la importància del viatge, sobretot per dos motius. D'una banda per divulgar la cultura dels castells a tot el món. De l'altra, per solidaritzar-se amb la iniciativa promoguda per Òmnium Cultural en el sentit de donar a conèixer Catalunya i fer saber a la comunitat internacional que aquest és un conflicte pacífic que busca la sortida de l'Estat espanyol.

Els Xics de Granollers són una colla que va ser fundada l'any 1991, apadrinada pels Minyons de Terrassa i els Castellers de Barcelona. En aquests 23 anys d'història han estat capaços d'aplegar un important gruix de gent –actualment en un assaig hi poden anar prop de 130 persones i en una actuació se'n mouen cap a 250–, que li ha permès ser una de les colles més consolidades.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia