Economia

El Cafè de Mar fa reeixir el cooperativisme a Mataró

La reobertura de l'emblemàtic edifici enceta el camí per crear una nova xarxa en el sector de l'economia social a la ciutat

La Fundació Cooperadors de Mataró anuncia una gran festa

El Cafè de Mar, cor històric del cooperativisme a la capital del Maresme i seu de la Fundació Cooperadors de Mataró, començarà a funcionar finalment aquest mes amb l'objectiu de reimpulsar l'economia social a la ciutat i ser un espai de referència per al sector a la comarca. El divendres dia 13 es farà la reobertura de l'espai culinari, que servirà per reactivar la xarxa de contactes entre les diferents cooperatives locals. Aquest acte, tal com van informar ahir els representants de la fundació, serà només el primer d'una programació que s'allargarà durant tot el mes i que inclourà diferents accions orientades a donar a conèixer aquest moviment econòmic i social i aprofundir-hi, tenint en compte que Mataró en va ser capdavantera amb més de 140 anys d'experiència a l'esquena.

La presidenta de la Unió de Cooperadors de Mataró, Anna Huertos, recorda que l'edifici és un exemple clar de la voluntat de col·laboració entre l'entitat i l'Ajuntament, que el 2011 van signar un acord per a la recuperació del patrimoni dels cooperadors al municipi que es va perdre a partir de l'arribada al poder de Franco. “El cooperativisme a Mataró és clau en l'activitat econòmica de la ciutat i volem garantir-ne el present per poder seguir construint el futur”, va explicar. Amb el lema Reobrim el Cafè de Mar. Construïm cooperativisme a Mataró del 13 al 28 de juny s'han organitzat un seguit de trobades que inclouen des de la presentació del projecte guanyador de la tercera beca Joan Peiró i també del llibre de Margarida Colomer La postguerra a Mataró 1939-1952 fins al passi d'un documental sobre el moviment. L'acte oficial, amb presència institucional, es farà el dimecres 18 de juny.

LA DATA

13.06.14
és el dia triat
per inaugurar l'espai culinari del Cafè de Mar, la seu de la Fundació Cooperadors de Mataró.

LA FRASE

Tornem a treballar molt per demostrar que el cooperativisme és clau en l'economia de la ciutat
Anna Huertos
PRESIDENTA DE LA UNIÓ DE COOPERADORS DE MATARÓ
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia