Urbanisme

Fornells pot desenvolupar la zona residencial tot i que la clínica Girona no hi vagi

Urbanisme deixa clar que el planejament a Fornells segueix viu i que a Girona caldrà canviar-lo per fer-hi la clínica

Llum verd al pla pel Puig de les Basses

Fornells de la Selva pot tirar endavant la zona residencial prevista de 120 habitatges al sector on s'havia de traslladar la clínica Girona encara que finalment no s'hi construeixi el centre hospitalari. El director general d'Urbanisme, Agustí Serra, va deixar clar ahir que “la previsió es manté, el planejament segueix viu”.

El trasllat de la clínica Girona a uns terrenys a tocar de l'antic Fornells Park anava associat al desenvolupament d'una nova zona residencial de 10.500 m² a tocar del centre hospitalari. Concretament es preveien 84 habitatges en un espai residencial lliure de més de 7.000 m² i 36 habitatges de protecció oficial en un espai protegit de 3.000 m². Tot el sector va ser objecte d'una llarga tramitació urbanística que va durar vuit anys. El fet que la clínica Girona hagi decidit tirar el projecte enrere i construir el nou edifici a l'entrada sud de Girona deixa en suspens què passarà amb els terrenys de Fornells. Més enllà de què faci la clínica amb el terreny on havia d'anar el centre hospitalari (en principi no vol vendre'ls sinó pactar amb Fornells algun servei per ubicar-hi), Urbanisme va aclarir ahir que “la part residencial es pot desenvolupar igualment”, perquè el pla parcial ja està aprovat definitivament “amb uns usos definits”. En aquest sentit, va indicar que si més endavant es vol construir algun centre
no sanitari on havia d'anar la clínica “s'haurà de fer una modificació de planejament per adaptar l'ús”,
però no un nou pla parcial perquè l'actual ja “consolida qualsevol desenvolupament”.

Pel que fa a la construcció de la clínica a l'entrada sud de Girona, va deixar clar que “s'haurà de fer una modificació del planejament general” i va dir que és un tema que han de tractar amb l'Ajuntament de la ciutat.

Puig de les Basses

La comissió d'Urbanisme de Girona va fer ahir l'aprovació provisional –d'aquí a uns dies el conseller Vila en signarà la definitiva– del nou pla especial de la presó del Puig de les Basses de Figueres, que blinda jurídicament la construcció del centre després que el Suprem en tombés el mes passat el pla especial aprovat el 2006. Com que hi havia precedents, la Generalitat va preveure la decisió judicial i en la comissió del març ja es va iniciar la tramitació d'aquest nou pla, idèntic tècnicament a l'anterior. El que ha canviat respecte de l'anul·lat és el marc jurídic: el 2012 es va fer una nova llei en què es va validar la figura del pla especial autònom en les actuacions supramunicipals, que és el que tombaven els tribunals.

IES a Verges i pàrquing a Sant Feliu

La comissió d'Urbanisme de Girona també va donar llum verd ahir al tràmit d'avaluació ambiental perquè es pugui implantar a Verges un institut d'educació secundària (IES) en uns terrenys a tocar del camp de futbol. Concretament es planteja que uns 1.000 m² que són actualment sòl rústic passin a ser sòl urbà qualificat d'equipament docent. A aquest projecte, que comporta també el reajustament d'alguns equipaments esportius, li falta ara només un altre tràmit abans de ser aprovat definitivament.

D'altra banda, la comissió també va aprovar l'“autorització provisional” perquè a Sant Feliu de Guíxols es pugui destinar una zona de 3.600 m² a aparcament en un sector encara pendent de desenvolupar. Concretament a la cruïlla entre el carrer dels Enamorats i el carrer Bruc. El pàrquing seria bàsicament per als mesos d'estiu i només mentre aquest sector no es desenvolupi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia