Medi ambient

Pla pilot per ajudar els ajuntaments a instal·lar calderes de biomassa

La Diputació de Girona avançarà els diners als consistoris perquè les instal·lin

Un grup de ‘iaioflautes' va manifestar-se enmig del ple

El ple de la Diputació de Girona va aprovar ahir, per unanimitat, un pla pilot per ajudar els municipis a substituir les calderes de gasoil per les de biomassa sense que això representi una despesa inicial per als ajuntaments. La Diputació avançarà els diners i el municipi els retornarà amb el que s'estalviarà en factura energètica. Aquest pla pilot preveu una inversió global de 475.000 euros a les comarques gironines, que es repartiran a raó de 250.000 euros (200.000 de la Diputació, 25.000 del Departament d'Agricultura i 25.000 del Centre Tecnològic Forestal) en concepte de subvencions i 225.000 en préstec.

La Diputació de Girona, la Generalitat i el Centre Tecnològic Forestal han signat un conveni per facilitar als ajuntaments la instal·lació de les calderes de biomassa subvencionant el 50% del seu cost i concedint-los un préstec del 50% restant que hauran de tornar amb l'estalvi que s'obtingui amb el nou combustible. La Diputació considera que es tracta d'un pla interessant i confia que hi haurà una demanda important per part dels ajuntaments.

Setmana de la Dignitat

D'altra banda, la Diputació de Girona va aprovar ahir una declaració institucional d'adhesió a la Setmana de la Dignitat a Catalunya, que se celebrarà del 23 al 28 de juny. En aquesta declaració, la Diputació diu que és “plenament conscient” de les necessitats socials dels ciutadans gironins, i especialment d'aquells col·lectius que pateixen més aquestes dificultats, i que és “sensible” a aquesta realitat. D'aquí ve que, a banda de les accions i les polítiques que impulsa la institució, “es consideri convenient donar suport a les iniciatives de sensibilització social”, com per exemple la Setmana de la Dignitat.

El portaveu del PSC

El d'ahir va ser el primer ple en què Pia Bosch ja no va fer de portaveu del grup, després que fa quinze dies el partit l'apartés d'aquest càrrec. En el seu lloc, va ser Josep Marigó qui va prendre la paraula en nom del grup en una única ocasió per preguntar sobre l'estat del pla d'obres i serveis municipals.

Abans de començar el ple, va haver-hi uns moments de confusió perquè Pia Bosch es va situar en un lloc diferent del lloc on s'asseu habitualment. Finalment, i a petició dels companys, va ocupar el seient habitual.

LES XIFRES

475.000
euros
és la inversió que comporta el desplegament d'aquest pla. La Diputació n'aportarà 200.000.
50
per cent
del cost de la instal·lació serà subvencionat i l'altre 50% es pagarà a través d'un préstec.

“Retribucions amorals”

Una desena de iaioflautes que estaven asseguts entre el públic van aixecar-se ahir enmig de la sessió plenària i van mostrar unes pancartes en què denunciaven els elevats salaris que cobren els diputats i els assessors. En les pancartes es podia llegir: “Retribucions diputats i assessors legals, retribucions amorals” i “La Diputació no fa cap funció, supressió”. L'acció de protesta es va fer de manera silenciosa i va durar només uns minuts. A la sortida, un portaveu dels iaioflautes es va referir a la denúncia que en el seu dia va fer el cap de protocol, Josep Maria Amargant, sobre les mateixes qüestions per explicar la protesta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia