Política

Plana pretén ampliar l'oferta turística a Girona

Proposa la rehabilitació del castell de Montjuïc, aprofitar les hortes de Santa Eugènia, Sant Daniel i les Gavarres

La candidata a primàries del PSC de Girona Glòria Plana ha proposat enriquir l'oferta turística de Girona i estendre-la més enllà del Barri Vell. Tot i admetre que el centre històric de la ciutat “és el principal centre d'atracció [turística] i s'ha de mantenir”, considera que s'han de fer polítiques de promoció turística d'altres patrimonis de la ciutat, sobretot els naturals, com ara les hortes de Santa Eugènia, Sant Daniel o el massís de les Gavarres.

Entre aquests espais en els quals Plana veu un potencial turístic inexplorat, destaca la rehabilitació del castell de Montjuïc, que “ha de permetre reequilibrar la ciutat i oferir un altre espai d'atracció turística”. Per desenvolupar-lo creu necessària la redacció d'un pla especial com el que es va fer al seu moment amb el Barri Vell, i una rehabilitació “similar a l'executada” a la muralla de Girona.

Proposa també intervenir en un altre espai de la ciutat que s'ha convertit amb el pas dels anys en un autèntic maldecap irresolt per als diversos governs: la transformació de la Devesa com el gran parc urbà de la ciutat. També proposa la transformació del pla de les Pedreres.

En l'àmbit cultural la candidata pensa que cal transformar la Casa de Cultura per convertir-la “en un gran equipament de ciutat”. Pensa que han de treballar conjuntament el sector públic i el privat, i amb la participació també de la Universitat de Girona (UdG), en la identificació de nous sectors d'activitat empresarial, i trobar camins per optimitzar la investigació, el desenvolupament i la innovació.

La igualtat dels gironins

D'altra banda, Plana insistirà al llarg de la campanya de manera especial en les propostes per equilibrar les oportunitats econòmiques i socials dels barris i, de retruc, dels veïns.

Per fer-ho, proposa una sèrie de mesures. Per una banda, la promoció del comerç de proximitat “com a eina de cohesió”. Proposa potenciar els mercats de barri i crear noves ajudes a l'obertura de comerços. Plana recorda, però, que no s'ha de confondre igualtat amb manca de diversitat: “És una riquesa que cada barri de la ciutat sigui divers, però hem de lluitar perquè tots els barris tinguin les mateixes oportunitats.”

Altres mesures són la creació d'una xarxa de serveis a través dels equipaments, que contribueixin a generar igualtat, recursos per a tots els centres escolars per facilitar les opcions a l'alumnat, una xarxa d'escoles bressol més potent i una política de forment de l'ocupació per estendre el nivell de benestar de la població. La regidora vol crear també dues noves biblioteques o centres de lectura, a Sant Narcís i el sector est.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia