Medi ambient

Acció de la CUP de Girona pel dret a consumir sense generar residus

La CUP de Girona va dur a terme ahir una compra col·lectiva en dos supermercats de la ciutat per reclamar el dret a consumir sense haver de generar residus. Els membres de la candidatura que van participar en l'acció van comprar productes habituals de consum i després els van posar en envasos reciclables que havien dut prèviament. La intenció era demostrar que “és possible una compra responsable i que no generi residus.” En l'acte van donar cartes a representants dels supermercats (un Mercadona i un Dia) en què els demanen que es responsabilitzin dels seus residus, redueixin els embalatges i assumeixin la gestió i costos dels residus generats. Proposen també que els comerços ofereixin els productes a granel, en envasos reutilitzables i amb un mínim embolcall.

A l'Ajuntament de Girona, li reclama que impulsi polítiques de sensibilització entre la ciutadania. L'acció s'emmarcava en la campanya Girona Residu Zero, que la CUP ha dut a terme els darrers mesos amb la intenció de conscienciar la ciutadania, les empreses i les administracions de la necessitat de canviar el model de gestió de residus.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia