Serveis

Les targetes d'aparcament a Olot per a persones amb discapacitat, sota control

L'Ajuntament i entitats detecten alguns casos d'ús incorrecte i posen en marxa una campanya de conscienciació

A la ciutat se n'han repartit 300

L'Ajuntament d'Olot ha detectat alguns casos d'ús incorrecte de la targeta d'aparcament per a persones amb discapacitat i mobilitat reduïda i, per això, ha posat en marxa una campanya de sensibilització entre els usuaris i familiars, conjuntament amb les entitats del sector, que ha estat presentada pel regidor de Mobilitat, Josep Ferrés.  En concret, hi participen el Consorci d'Acció Social, la Policia Municipal, la concessionària de la zona blava i la coordinadora del grup d'entitats que treballen amb persones discapacitades o amb mobilitat reduïda com MIFAS, l'Agrupació de Persones Sordes, l'Associació d'Amics de Nens amb Educació Especial, l'Associació de Persones Discapacitades de les Comarques Gironines i el Club Atletisme Garrotxa. Aquesta campanya pretén insistir en què l'objectiu de les targetes és donar facilitats i la integració social i professional en el dia a dia de la ciutat de les persones amb discapacitat i mobilitat reduïda.

Actualment existeixen tres tipus de targetes: per a persones conductores amb discapacitat, per a vehicles autoritzats que serveixen per acompanyar persones discapacitades que no condueixen i per al transport col·lectiu.

El 2012, el ple d'Olot va acordar modificar l'ordenança de circulació i ampliar els usos de la identificació d'acord amb la normativa europea, la qual permet a les persones que la posseeixen aparcar en zones de càrrega i descàrrega –a Olot més de 100–, a la zona blava sense límit de temps i en altres punts de la ciutat sempre i quan no s'interfereixi la circulació i per poc temps.

LA DATA

18.08.14.
És el dia
a partir del qual es posarà en marxa la campanya de sensibilització per a un bon ús de les targetes.

LA XIFRA

500
targetes
hi ha repartides a la comarca de la Garrotxa per facilitar la mobilitat de les persones amb discapacitat.

Amonestar, sancionar i retirar-la

A Olot, hi ha repartides 300 targetes, i a la resta de la Garrotxa 200 més. Són sobretot per acompanyants de persones amb discapacitat. Per als qui no en fan un ús correcte, el Consorci d'Acció Social enviarà una carta als titulars en què explicarà els motius de la campanya. A partir de mitjan agost, si la policia detecta algú que en fa un mal ús, l'amonestarà i, si reitera en la mala pràctica, el sancionarà i, fins i tot, retirarà la targeta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia