Economia

La calor afavoreix que la producció de sal al Delta de l'Ebre arribe a un volum de 85.000 tones

L'empresa que explota les salines, Infosa, manté les vendes malgrat la crisi

«El 2008 va ploure molt durant la primavera i això va perjudicar la collita de sal al delta de l'Ebre. En canvi enguany les condicions climatològiques han estat molt diferents: hem tingut un estiu molt sec i amb calor, i això ha afavorit l'evaporació de l'aigua a les basses de les salines», ha explicat el gerent d'Infosa. L'empresa que explota les salines del Delta estima que la producció serà de 85.000 tones, unes 10.000 tones per sobre la seua producció mitjana.

Tot i que l'any passat Infosa va obtenir menys producció, la seua facturació s'ha incrementat durant el darrer exercici i preveu tancar el 30 de setembre amb unes vendes per valor de 9,3 milions d'euros, enfront dels 7,5 milions d'euros que va aconseguir el 2008. En aquest sentit, el gerent d'Infosa sosté que l'empresa ha aconseguit mantenir el ritme de vendes malgrat la crisi econòmica, que afecta tots els sectors productius. «No tenim uns únics clients, sinó que ens dirigim a empreses de diversos sectors i això fa que la crisi ens afecte menys», va assenyalar Sucarrats. Així, la sal que Infosa aconsegueix al delta de l'Ebre no es destina únicament al sector de l'alimentació, sinó que també es comercialitza a empreses químiques, farmacèutiques, de tractaments d'aigua, etcètera. «La sal és un producte necessari en la major part de processos industrials, si una empresa no en compra no és perquè el substitueixi per un altre producte, sinó més aviat perquè tanca les portes», va dir el gerent d'Infosa.

Pel que fa als treballs de recollida de la sal a la punta de la Banya, s'han realitzat durant un període de només divuit dies i ha estat necessària la contractació de 40 persones per extreure les 85.000 tones de sal marina.

Flor de sal

També serà bona enguany la campanya de flor de sal, tot i que amb un volum molt més modest: 23 tones. «La collita de flor de sal és bona, però és un producte que ens costa introduir al mercat», ha manifestat Sucarrats. La flor de sal és un producte de gamma alta que es comercialitza en envasos petits (de 150 grams) i que s'elabora de manera artesanal. És una barreja de diferents tipus de sals marines, principalment de clorur de sodi, magnesi i potassi, i enriqueix el gust dels aliments. «Exportem la flor de sal a França, Alemanya i el Canadà, però encara en quantitats molt reduïdes», va manifestar el gerent de l'empresa que explota les salines del Delta. La flor de sal també es distribueix al mercat interior, i es pot adquirir en botigues especialitzades.

D'altra banda, Infosa descarta organitzar visites guiades a les seues instal·lacions de la punta de la Banya.«Medi Ambient no veu clar aquest projecte», va dir Sucarrats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.