Política

Girona dedica uns jardins al creador de l'estelada

L'alcalde, Carles Puigdemont; familiars de Vicenç Albert Ballester, i membres de la Comissió Centenari de l'Estelada van inaugurar ahir l'espai

Girona va inaugurar ahir uns jardins al barri de Montilivi dedicats a Vicenç Albert Ballester, creador de l'estelada, segons va informar l'ACN. L'alcalde, Carles Puigdemont; familiars de Ballester, i membres des la Comissió Centenari de l'Estelada –ara Fundació Reeixida– van encapçalar l'acte, que va reunir una quarantena de persones en el moment de la hissada d'una estelada i el descobriment d'una placa amb una de les frases més reconegudes d'aquest fundador del moviment independentista contemporani.

Hi va haver la presència de l'historiador i filòleg Joan Marc Passada; del president de l'Associació de Veïns de Montilivi, Ramon Ternero, i de Núria Sastre Domènec, que va intervenir en nom dels familiars del creador de l'estelada. L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, va explicar que fa sis anys el ple de la ciutat va aprovar posar el nom de Vicenç Albert Ballester als jardins quan l'estelada era una bandera que “difícilment travessava fronteres”. “Avui és una icona reconeguda internacionalment; se sap que és el símbol de la reivindicació d'un poble que vol ser lliure i independent”, va dir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia