Política

Dos documents per guardar, demà amb el diari

Suplement amb el decret de convocatòria de la consulta i Presència especial sobre les claus de la independència

El Punt Avui d'aquest
diumenge entregarà als lectors dos documents per guardar per a la història.

D'una banda, amb el diari, els lectors hi trobaran encartat un suplement especial de vuit pàgines amb el decret íntegre de convocatòria de la consulta del 9 de novembre que avui al matí signarà el president, Artur Mas, així com els diferents annexos que porta inclosos i on se n'especificaran els detalls. El suplement també inclourà el text íntegre de la llei de consultes aprovat pel Parlament fa una setmana.

De l'altra, hi ha la revista Presència, que publica un dossier especial de més de trenta pàgines amb setanta preguntes i respostes sobre la independència de Catalunya.

Quina llei electoral definirà els comicis en una Catalunya independent? Necessitaríem un exèrcit propi? Hauríem de sortir de l'euro? Què passarà amb les propietats catalanes a Espanya quan es creï un estat propi? El carnet de conduir continuarà sent vàlid? És possible tenir una Seguretat Social pròpia i viable? Aquestes són algunes de les preguntes del dossier de la revista, que reprodueix el contingut d'El Clauer (), una iniciativa que han impulsat catorze entitats sobiranistes catalanes per explicar la viabilitat de la Catalunya independent i de la construcció d'un estat propi. És un argumentari que s'aplega entorn de dotze temàtiques concretes per contestar els principals dubtes que es plantegen en el procés independentista, i les respostes s'ofereixen a través de dades contrastades i d'estudis rigorosos. Aquestes àrees són institucions de govern, Catalunya al món, drets i ciutadania, diners públics, empreses, estat del benestar, llengua i cultura, ensenyament i universitats, infraestructures, immigració, relacions amb Espanya i esports.

Òmnium Cultural ha estat la principal impulsora de la idea, que han ajudat a coordinar el periodista Francesc-Marc Àlvaro i el sociòleg Salvador Cardús, els quals, juntament amb Muriel Casals, Presència ha entrevistat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia