Opinió

A la tres

El TC ens deixarà votar el 9-N

“El TC té una oportunitat d'or
de legitimar-se
i fotre'ns alhora”

Si jo fos membre del Tribunal Constitucional espanyol estaria tip que el poder executiu donés per fetes les meves decisions.
Si jo fos membre del Tribunal Constitucional no voldria passar per jutge i part. Si jo fos membre del Tribunal Constitucional buscaria una oportunitat per recobrar la dignitat d'una institució desprestigiada. Si jo fos membre del Tribunal Constitucional diria que la consulta del 9-N és perfectament legal.

S'entén que el PP i el PSOE, que s'han posat la soga al coll de la intransigència respecte a la sobirania de Catalunya, no puguin fer cap moviment per acostar posicions. Són presoners d'actituds intransigents, amb tota la caverna mediàtica aixecant-ne acta, amplificant i vetllant per la seva observança. Però elevant el tema al TC, els partits tenen l'oportunitat de quedar com uns senyors, continuar insultant i menyspreant-nos i deixar la decisió en mans d'una instància judicial que té una necessitat imperiosa de recuperar legitimitat. Si el TC permetés la consulta, els senyors del PP i del PSOE podrien xiular dient que ells ja han fet tot el possible i que cal respectar les resolucions judicials. Si l'alt tribunal espanyol permetés la consulta, tots aquells que n'hem estat dient el nom del porc ens l'hauríem d'embeinar i respectar una decisió que ens permetria votar. Una votació que, si es llegeix la lletra petita i la mitjana i la grossa del decret es veu que no és cap exercici de sobirania sinó una enquesta maquillada de solemnitat per ajustar-se al màxim a la legalitat i que no sigui dit que no hem fet bondat fins a l'últim minut. El TC, per tant, té l'oportunitat de dir endavant, i suposant que guanyi el sí doble serem al cap del carrer, entrampats en una teranyina constitucional i parlamentària espanyola en què el TC que ens haurà deixat votar serà un ens respectable que ens cisallarà a pler. Seria senzill fotre'ns els plans enlaire de forma civilitzada. Podran, però, evitar l'impuls d'envestir el drap com els toros que tant els agrada veure?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia